пʼятниця, 28 жовтня 2016 07:20

"Більше години читав документ Януковичу, наче школяреві"

2006 року Богдан Гаврилишин кілька місяців був радником прем'єр-міністра Віктора Януковича.

— Якось у Давосі Януковичу мали влаштувати снідання з групою великих бізнесменів — потенційних інвесторів, — розповідав в одному з інтерв'ю Гаврилишин. — За кілька днів до того мені почали дзвонити з посольства і Міністерства закордонних справ. Казали: "Допоможіть. Боїмося, що через відомості про пригоди Януковича в молодості ніхто на те снідання не прийде".

Щоб не осоромити Україну, послав низку листів в Японію, Індію, Америку, Францію та Німеччину. На зустріч із Януковичем прийшли 12 чи 14 бізнесменів. Після того він подзвонив подякувати. Запропонував зустрітися в Цюриху. Там проговорили з ним 2,5 години. Він розумів, що замало знає. Готовий був учитися.

Наступного разу зустрілися за кілька місяців. Янукович мав їхати в Брюссель на Європейський саміт. Тоді вийшов документ про політику добросусідства від Європейського Союзу.

— Я подзвонив Януковичу. Сказав: "У приватних розмовах про цей документ говоритимуть. Важливо, щоб ви були з ним ознайомлені". Коли зустрілися, більше години читав його Януковичу, наче школяреві. Підкреслював, що позитивно, а що — ні.

Після того Кабмін призначив Богдана Гаврилишина радником прем'єра.

— Але довго вчити Віктора не довелося, — розповідав Богдан Дмитрович. — Одного дня хтось наказав йому мене позбутися.

За кілька місяців ще раз зустрілися за містом. Янукович перепросив за рішення уряду, що Богдан Гаврилишин вже не є радником прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «"Більше години читав документ Януковичу, наче школяреві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути