пʼятниця, 21 жовтня 2016 05:50

Ярослав Труш виграв путівку у санаторій "Шаян"

Автор: фото з сімейного архіву ТРУШІВ
  Ярослав Труш із села Бариш Бучацького району на Тернопільщині з дружиною Іриною десять днів відпочивав у санаторії ”Шаян” на Закарпатті
Ярослав Труш із села Бариш Бучацького району на Тернопільщині з дружиною Іриною десять днів відпочивав у санаторії ”Шаян” на Закарпатті

— Сам би нікуди віддихати не вибрався. То економив гроші, то руки не доходили. Дружина взагалі у санаторіях ніколи не відпочивала. А тут поїхали удвох, — говорить 66-річний Ярослав Труш із села ­Бариш Бучацького району Тернопільщини.

Із дружиною 65-річною Іриною десять днів відпочивав у санаторії "Шаян" на Закарпатті. Путівку виграв у конкурсі серед передплатників "Газети по-українськи". Перед цим надіслав до редакції копію квитанції про передплату.

— "Газету по-українськи" читаю три роки. Перший раз побачив її в ­кіоску. Сподобалася, тому почав виписувати. Звісно, є інтернет, але це не те. Тримати в руках свіжу газету із запахом фарби набагато приємніше, — розповідає Ярослав Труш.

— Коли їхали в санаторій, господарство залишили на дітей. Нас поселили у двомісному номері з ванною і туалетом. Столова поруч. Усі процедури в одному корпусі. Персонал гостинний і ввічливий. Є де прогулятися, альтанки, лавочки. Як приїхали, цвіла сакура. Кругом гори. Ще такої краси не бачили. Хочеться вернутися туди знов, — каже переможець.

У санаторії Ярослав лікувався грязьовими ваннами та інгаляціями на травах. Пройшов процедури — аромотерапії, електрофорезу (лікування за допомогою електричного струму. — ГПУ).

— Пролікував усі органи. Добре укріпив нервову систему. Дружина скаржилася на суглоби й шлунок. Тепер почувається набагато краще. Найбільше сподобалися ванни з мінеральною водою. Для кожного окрема температура. Лягаєш собі, а бульбашки бігають по всьому тілу.

Ярослав Труш 44 роки пропрацював на керівних посадах. Зараз із дружиною — на пенсії. Одружені 45 років. Виховали дочку та двох синів. Мають п'ятеро онуків. Наймолодшому Вадиму — три місяці. Найстарша внучка 20-річна Людмила навчається на перекладача.

— Був сільським головою, директором хлібного заводу, головою профкому. Жінка працювала товарознавцем. А тепер займаємося з нею господарством. Тримаємо корову, свинок, індиків. Молодший син Миколка й невістка Надя живуть із нами. Разом бавимо внучка Вадима.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Труш виграв путівку у санаторій "Шаян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути