четвер, 29 червня 2006 18:28

"Я думав, що краще займатися онанізмом, ніж плодити дітей"

  Кіану Рівз із матір’ю Патрицією на прем’єрі фільму ”Константин” у Голлівуді 16 лютого 2005 року
Кіану Рівз із матір’ю Патрицією на прем’єрі фільму ”Константин” у Голлівуді 16 лютого 2005 року

"Не можу більше бути один. Хочу дружину й дітей", — зізнається 41-річний  голлівудський актор Кіану Рівз. У мелодрамі "Дім біля озера" він зіграв майже самого себе: одинака, розчарованого в житті.

Кіану народився в Бейруті, поблизу річки Йордан, у сім"ї англійської стриптизерки Патриції та наполовину китайця, наполовину гавайця Семюеля Ноуніна Рівза. Батьки дали йому дивне ім"я — з гавайської "Прохолодний легкий вітерець, який дме з вершини пагорба".

Коли хлопцеві було 13, родина переїхала до Нью-Йорка. Відтоді Кіану батька не бачив: той на десять років потрапив до в"язниці за продаж героїну. Нині Самюель живе на Гаваях, але з сином не спілкується.

Мати Рівза вийшла заміж за режисера Пола Аарона і переїхала до Торонто.  Наступним її чоловіком став продюсер Роберт Міллер, потім — якийсь Джек Бонд. Патриція працювала костюмеркою в Доллі Партон та Еліса Купера. Із Елісом у неї був роман, але вийти за нього Патриція відмовилася.

У дитинстві Кіану обожнював хокей. За талант воротаря його прозвали Стіною. Одначе у хлопця була дислексія: він не міг читати. Зате мав чудову пам"ять, міг цитувати всього Шекспіра. У 17 років кинув навчання. Заточував ковзани, готував спагетті в італійському ресторані, а увечері ходив на курси акторської майстерності.

Слава до нього прийшла після стрічки "Швидкість", де Рівз знявся із Сандрою Баллок. Казали, що в них був бурхливий роман, та Баллок це спростовує.

— Але я часто переглядаю сцену, де він мене цілує, — зізналася вона.

Мешкав актор у 39-річної сестри Кім, хворої на лейкемію. За собою не слідкував: носив старі високі чоботи, чорні "жовані" джинси й прості піджаки. Часто валявся біля басейну, грав у шахи з комп"ютером і скурював до фільтра цигарки одну за одною.

Він захоплювався верховою їздою, хокеєм, віндсерфінгом, бальними танцями.  Навіть грав на бас-гітарі в рок-гурті "Догстар", хоча народився лівшею. Але на сцені нітився.

Найбільшим його хобі були мотоцикли. Актор гасав у каньйонах на старому "Нортон Командо" 1974 року випуск, і вісім разів потрапляв у аварії. Якось врізався в скелю, переламав хребет і пережив клінічну смерть. Після цієї пригоди в нього залишився шрам на животі.

Актор розповідав коханкам різні небилиці. То начебто його різонув ножем гангстер у Лос-Анджелесі, то він невдало зробив харакірі, посварившися з однією легковажною японкою, то боровся зі скаженою акулою в Аравійському морі. Але дівчата йому не вірили.

Деякий час вважали, що Кіану Рівз — гомосексуаліст. Тим паче, що він дружив із Рівером Феніксом — партнером по фільму  "Мій власний штат Айдахо".

Але той помер від наркотиків. Подейкували про шлюб актора з кінопродюсером і медіамагнатом Девідом Геффеном.

Із жінкою, в яку він без тями закохався — Дженіфер Сім, Кіану познайомився в Лос-Анджелесі. Вона сиділа в парку на лавці й читала модний журнал. Джен відучила Рівза від мотоцикла і забрала до своєї маленької кімнатки на Ріверсайд. Він прийшов до неї з однією валізою.

— Де твої речі? — здивувалася вона.

— У мене нічого немає, — похитав він головою. — Тільки нитка для чистки зубів, фляжка з віски "Фор Розес" і табакерка.

Брав тарілку вівсянки й чашку кави без кофеїну

Цю табакерку йому подарувала мати. Вона твердила, що ця річ приносить удачу, бо 500-річний сікомор, з якого зробили табакерку, ріс у дворі монастиря в Ізраїлі.

Кіану розіслав друзям запрошення на весілля 23 листопада 1999. Нареченій подарував обручку й кулон — голову лева з діамантовими очима. Дженіфер була вагітна. Актор повідомив у пресі, що невдовзі стане батьком. Вони вже придумали майбутній доньці ім"я — Єва. Рівз купив величезний будинок із садом і галявиною. Але Єва народилася мертвою.

Джен після невдалих пологів наче підмінили: вона говорила безтямно і весь час кудись зникала. Кіану вистежив її: вона їздила купувати героїн. Невдовзі Джен розбилася на машині. Їй було 28.

Рівз у всьому звинувачував табакерку із сікомора.

— Ця проклята штука була тоді, коли загинули Фенікс, моя донька, Дженіфер, коли Кім захворіла на лейкемію, — казав він.

Актор знову переїхав до готелю. Уранці брав тарілку вівсянки й випивав чашку кави без кофеїну, вдень — гострий китайський суп, увечері — шматок пирога з кленовим варенням і зелений чай. Не вмикав телевізор, не відповідав на дзвінки. Під чужим ім"ям брав у бібліотеці філософські книжки, Чехова і Толстого. Аби його не впізнали, натягав картуза й білу перуку.

Фільм "Матриця" приніс актору стільки грошей, що він не знав, куди їх дівати. Кіану зняв для мами на два дні тропічний острів, щоб вона відсвяткувала там день народження.

Купив сестрі будинок, машину, цілу колекцію Версаче. Від "Матриці" у Рівза залишився самурайський меч, татуювання на руці й $120 мільйонів.

2003 року в стрічці "Любов за правилами і без" він знявся з актрисою Дайаною Кітон. Вона була старша на 20 років.

— Цілувати таку божественну жінку для мене було насолодою, — розповідав Рівз.

Вони разом проводили вихідні.

— Я багато чого віддав би, щоб подивитися, чим ці двоє займаються в спальні, — ревнував колишній коханець Кітон режисер Вуді Аллен. Даяна була майже одного віку з матір"ю Рівза.

Якось на одну з вечірок Патриція прийшла під руку з молодою акторкою Амандою де Кадене. Усім оголосили, що вона й Кіану заручені. Ця француженка полонила серце Рівза ще на початку 90-х, коли була дружиною музиканта "Дюран Дюран" Джона Тайлера. У них був бурхливий роман, але згодом з"ясувалося, що  Аманда — лесбіянка.

Актор почав багато їсти. На зйомки третьої "Матриці" він приходив у бомжацькому вигляді.

— Бідний Кіану, — жаліла його гримерка. — Ти навіть не можеш купити собі черевики?

Із дірки його черевика визирав великий палець у поношеній шкарпетці.

Вона допомогла йому вибрати нові черевики. Рівз сів на дієту і купив будинок.

— Тепер я стелю ліжко й мию посуд, — хвалиться він.

Одного дня в нічному барі на Голлівудському бульварі Рівз побачив Отом Макінтош. Колись давно, в одній випадковій компанії, вони цілувалися до ранку. Пара вирішила побратися, але Рівз злякався сексу без контрацептивів. Після смерті Єви він почав боятися дітей.

Він повернувся до сестри. Доглядає за нею, робить їй масаж. Але віднедавна знову почав мріяти про власну сім"ю.

— Я думав, що краще займатися онанізмом, ніж плодити дітей. А нині хочу справжню родину, — каже один із найсексуальніших чоловіків Голлівуда.

Зараз ви читаєте новину «"Я думав, що краще займатися онанізмом, ніж плодити дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути