вівторок, 01 грудня 2015 17:36

Дівчат і хлопців має бути порівну. Ще краще, коли дівчат більше

ПІВТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ ЗА ВЕЧІР НЕ ПУСТИВ ДО КЛУБУ ФЕЙСКОНТРОЛЬНИК ОЛЕКСІЙ СМУШКОВ

ЗАВДАННЯ ФЕЙСКОНТРОЛЬНИКА – зрозуміти, чи потрібна людина на цій вечірці. Цьому ніде не вчать. Усе відбувається на інтуїтивному рівні.

Фейсконтроль є в кожному клубі. Провінційні ставлять на вході лише охоронця. Він дивиться, щоб відвідувач був тверезий і не мав спортивних елементів в одязі.

ФЕЙСКОНТРОЛЬНИК НІКОЛИ НЕ ПОЯСНЮЄ ПРИЧИНУ ВІДМОВИ. У клубах великий потік людей: від 300 до півтори тисячі. Не можна всім пояснити, що не так. На вході завжди є табличка "Адміністрація не зобов'язана пояснювати причину відмови". Якщо не діє – залучаємо охорону. На вході зі мною стоять троє-четверо охоронців.

ГАРНИХ ФЕЙСКОНТРОЛЬНИКІВ у Києві можна перерахувати на пальцях. Кілька разів сам організовував вечірки. Ставив на вході друзів. Один почувався невпевнено, другий – боявся відмовляти, третій через 2 години починав пускати всере­дину кого завгодно.

ПОПСОВІ Й КОМЕРЦІЙНІ ЗАКЛАДИ пропускають тих, хто має гроші – на вигляд. Спочатку треба звертати увагу на одяг і взуття, потім – на годинник і прикраси.

МІСЯЦЬ ТОМУ ПРИЙШЛИ ТРИ ПОДРУЖКИ. Дві мали нормальний вигляд, а третя – не дуже гарно виглядала і мала пом'ятий одяг. Щоб не засмучувати її, відмовив усім. Симпатичніші подружки зрозуміли, в чому справа, і не ставили зайвих питань.

  Олексій СМУШКОВ, 26 років, працівник фейсконтролю.  Народився у Києві. Батько – програміст. Мати розводить котів.  Закінчив столичний Інститут будівництва та архітектури за спеціальністю ”торгово-комерційна діяльність у будівництві”.  Під час навчання брав участь у модних показах, знімався для реклами. 16-річним почав відвідувати нічні клуби. ”Кілька разів не проходив фейсконтроль, – розповідає. – Коли це сталося втретє, розговорився з дівчиною-фейсконтрольником. Порадила змінити гардероб. Наступного разу замість кросівок узув туфлі й без проблем зайшов до приміщення. За рік вона запропонувала спробувати себе в цій сфері”.  2009-го влаштувався на фейсконтроль у нічний клуб ”Барський”. За шість років змінив вісім закладів. Зараз працює у ”Тач кафе”.  Організовує вечірки, найбільший в Україні фестиваль електронної музики ”Острів”.  Подорожує, читає історичну літературу, дивиться футбол і документальні фільми. Улюблена книжка ”Та, що біжить по хвилях” Олександра Гріна. Має двох котів мейн-кунів: Гризлі та Пусю. Неодружений
Олексій СМУШКОВ, 26 років, працівник фейсконтролю. Народився у Києві. Батько – програміст. Мати розводить котів. Закінчив столичний Інститут будівництва та архітектури за спеціальністю ”торгово-комерційна діяльність у будівництві”. Під час навчання брав участь у модних показах, знімався для реклами. 16-річним почав відвідувати нічні клуби. ”Кілька разів не проходив фейсконтроль, – розповідає. – Коли це сталося втретє, розговорився з дівчиною-фейсконтрольником. Порадила змінити гардероб. Наступного разу замість кросівок узув туфлі й без проблем зайшов до приміщення. За рік вона запропонувала спробувати себе в цій сфері”. 2009-го влаштувався на фейсконтроль у нічний клуб ”Барський”. За шість років змінив вісім закладів. Зараз працює у ”Тач кафе”. Організовує вечірки, найбільший в Україні фестиваль електронної музики ”Острів”. Подорожує, читає історичну літературу, дивиться футбол і документальні фільми. Улюблена книжка ”Та, що біжить по хвилях” Олександра Гріна. Має двох котів мейн-кунів: Гризлі та Пусю. Неодружений

ОДЯГ МАЄ БУТИ ЧИСТИЙ І АКУРАТНИЙ. А елементи вбрання – гармоніювати. Має бути видно, що людина готувалася до візиту в клуб. Якось прийшов хлопець. Сорочка несвіжа, брюки ззаду пом'яті, а спереду – відвисають коліна. Попросив пояснити, чому не пускаю. Сказав: вам потрібно відпочити, приходьте наступного разу. Він відповів: а як ви вгадали? Я півтори доби з офіса не виходив. От сьогодні нарешті всі справи закінчив і вирішив відпочити. Але краще зроблю це вдома.

НЕ ПРОПУСТИВ чотирьох жінок на вигляд від 35 до 45 років. Всі були вдягнуті в короткі джинсові спідниці й кофти, що обтягують, із чорної сітки. Нагадали мені дам із 1990-х. Три спокійно відреагували, а четверта спитала: не пускаєш, бо ми – надто старі?

ЯКОСЬ ПРИЙШОВ ОДИН КИЇВСЬКИЙ ДИЗАЙНЕР – у сріблястому костюмі асиметричного крою. Не хотів пускати, бо нагадував якогось космічного прибульця. Охоронець прошепотів: хай іде, його наряди завжди випереджають час.

РОКІВ ВІСІМ ТОМУ БУЛО ПРАВИЛО: пускати іноземців у будь-якому одязі. Чомусь адміністратори думали, що в їхніх кишенях повно грошей. Потім зрозуміли, це – не так. Найчастіше весь вечір стоять біля бару з одним бокалом пива.

ПОЗАТОРІК пропустив усередину дівчину в дорогій норковій шубі. Зразу за входом вона відкрила сумку й почала щось шукати в ній. На столик біля гардероба поставили губну помаду, флакон парфумів і величезний фалоімітатор. З охоронцями попросили дівчину залишити клуб. Пояснили: такі речі краще лишати вдома.

ПУСКАЄМО людей в інвалідних візках і на милицях. Такі приходять рідко, бо у клубах не дуже комфортно почуваються.

У КЛУБІ "БАРСЬКИЙ" один італієць щоразу просив проїхати з ним ліфтом на сьомий поверх, де розташований клуб. Тричі відмовлявся. Бачив, як він піднімався вгору сходами. На четвертий раз погодився. Розказав, що має клаустрофобію.

ВЕЛИКІ КЛУБИ мають чорний список відвідувачів. Їх фотографують і створюють базу. Досвідчені фейсконтрольники знають майже всіх таких в обличчя. Та все одно перед початком роботи з охоронцями переглядаємо цей товстий журнал. До списку потрапляють переважно ті, хто порушував порядок у клубі – влаштовував бійки, не хотів платити, скандалив із відвідувачами чи персоналом. А також ті, кого охорона підозрює в розповсюдженні наркотиків чи крадіжках.

ЧЕРЕЗ ВІДМОВИ ПОСТІЙНО ПОГРОЖУЮТЬ. Три роки тому не пустив трьох накачаних чоловіків, бо від них тхнуло алкоголем. Один розстебнув куртку, кивнув на кобуру: бачиш, що в мене є? Охоронці одразу нейтралізували його. Під ранок дізналися, що ці чоловіки пройшли в сусідній клуб і влаштували там бійку.

ОДНА КОМПАНІЯ вдягнута була нормально, але чогось дуже насуплена. Спитав, як справи. Один грубо відповів: "Неплохо. Зайдем в клуб – станут еще лучше". Зрозумів, що краще не пускати. Той, який говорив, простягнув посвідчення начальника відділку міліції. Інший намагався поцілити кулаком мені в обличчя. Устиг відвернутися. Далі з ними розбиралися охоронці.

ДІВЧАТА після відмови часто починають ображати. Одна казала: не пускаєш мене, бо в тебе давно сексу не було. Інша: значить, дівчат ти не любиш? Зразу видно, що тобі більше подобаються хлопці.

БЛИЗЬКО 500 ЛЮДЕЙ не пустив у клуб "Бора бора" в день відкриття. Тоді вечірку відвідали 2,5 тисячі. Зазвичай, пропускаємо близько 65 відсотків охочих.

НА КОНТРОЛІ доводиться стояти 8–9 годин. Кожні 30 хвилин роблю невеличку перерву, щоб зайти в зал і подивитися на публіку. Треба дотримуватися балансу – дівчат і хлопців має бути порівну. Ще краще, коли дівчат більше. Вони створюють атмосферу.

НАЙБІЛЬШИЙ ПОТІК ЛЮДЕЙ – з першої до третьої ночі. Тоді часто вишиковується черга. Торік на День Валентина троє хлопців обійшли її і стали переді мною. Один простягнув 100 доларів і сказав: давай домовимося – стояти півгодини на морозі нам не хочеться. Охоронці повернули їх у кінець черги.

ЗАРПЛАТУ фейсконтрольникам платять після кожної вечірки. Раніше мав за вечір 100 доларів. Зараз розцінки впали – отримую 800–1200 гривень.

НА РОБОТУ ВДЯГАЮСЯ ТАК, ЩОБ НЕ ВИДІЛЯТИСЯ. Ідеальне поєднання – пристойні джинси й дизайнерський реглан.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат і хлопців має бути порівну. Ще краще, коли дівчат більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути