середа, 04 квітня 2012 18:58

Браслет і годинник мають виглядати дорожче, ніж коштують
9

Ольга ГУЦАЛ, 48 років. Власниця ювелірного салону "Абрикос". Народилась у Києві. 2004 року відкрила перший магазин. Зараз має три - в Києві, Донецьку й Одесі.  Виховує сина. Неодружена

15 порад від власниці трьох ювелірних салонів Ольги Гуцал

1. Коштовне каміння - надійніше вкладення коштів, ніж акції, рахунки й нерухомість. Ціна на діаманти за 20 років виросла у чотири рази. Дорожчий тільки великий смарагд без дефектів вагою понад 5 карат.

2. Браслет і годинник служать репутації. Вони мають виглядати дорожче, ніж коштують насправді. Віддати всю зарплату за годинник - хороше капіталовкладення.

3. Носити одночасно прикраси з камінням різного кольору - поганий тон. На руці має бути не більше двох каблучок. Не носіть срібні прикраси разом із золотими. Перстень на рукавичці виглядає вульгарно.

4. Не бійтеся носити дорогі прикраси вдень. Під повсякденний одяг вибирайте великі з напівдорогоцінного каміння. Кардиган або футболку підкреслять намисто з дерева, зміїної шкіри, онікса. Під діловий одяг треба обрати литі прикраси із золота ідеальної форми. Великі персні демонструють рішучість господині, її самодостатність і свободу.

5. Якщо хочете поєднати кілька прикрас, почніть із сережок, до них уже підбирайте ланцюжок, каблучку й браслет. Якщо носите масивні сережки, одягніть тонкий ланцюжок. До мініатюрних пасуватиме кольє.

6. Коли пальці короткі й пухкі, краще відмовитися від широких перснів із великим круглим камінням. Подовжить кисть вертикальний або асиметричний дизайн, трикутні мотиви. Жінкам із вузлуватими руками й великими суглобами підійдуть широкі каблучки з еликими самоцвітами.

7. Круглолицим дамам протипоказані кульчики у формі ромбів, зірок або "люстр", сережки-кільця. Дівчатам із овальними і "серцеподібними" обличчями слід уникати прикрас із геометричними обрисами. Їх одягають до типу "трикутник". До квадратного обличчя пасуватимуть круглі чи прямокутні сережки.

8. Авантюрин чудово відтіняє блакитні очі, а фіолетові аметисти - карі. Бірюза протипоказана сірооким. Сережки мають контрастувати з кольором волосся. Брюнеткам не варто одягати чорні, блондинкам - білі й жовті.

9. Коштовності мають властивість тьмяніти. Не зберігайте їх біля медикаментів. Під дією йоду золото й срібло одразу потемніє. Золото чистять м'якою зубною щіткою у воді, з додаванням кількох крапель рідкого мила чи засобу для миття посуду. Витирають насухо.

10. Швидко забруднюються каблучки з узорами й камінням. Коли ліпите щось із тіста чи глини або працюєте на городі, знімайте їх. Для ювелірних виробів шкідливі гаряча вода й висока температура. У них не можна перебувати в сауні, душі чи ванні.

11. На сріблі з часом з'являється темний наліт. Найпростіший спосіб його позбутися - ополоснути в мильному розчині, нанести суміш зубного порошку й нашатирного спирту. Відполірувати м'якою серветкою й промити у воді з додаванням харчової соди. Повернути блиск срібній каблучці можна, зануривши її на 3 години у воду з нарізаною картоплею. Не можна капати парфуми на шию зі срібним ланцюжком. Метал швидко потьмяніє.

12. Топаз дуже крихкий, може тріснути навіть від слабкого удару. Гранат, смарагд і рубін бояться перепадів температури. Сапфіру й коралу протипоказане нагрівання.

13. Бірюза змінює колір на сонці, не любить впливу мила, парфумів, ацетону. Очищати її можна тільки вологою м'якою ганчіркою.

14. Намисто з коралів поліруйте ганчіркою з кількома краплями рослинної олії.

15. Аметист можна чистити лише ультразвуком. Вироби з діамантами миють у слабкому розчині нашатирного спирту.

Зараз ви читаєте новину «Браслет і годинник мають виглядати дорожче, ніж коштують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути