середа, 27 липня 2016 09:32

Покемон

160 мільйонів людей завантажили гру Pokemon Gо на мобільні пристрої протягом перших 10 днів після випуску. Її представила японська компанія Nintendo 6 липня. Поки що до гри мають доступ жителі США, Австралії, Нової Зеландії, Німеччини та Великої Британії. Українці завантажують її нелегально.

Pokemon Gо використовує місце перебування. Гравець вмикає камеру смартфона, дивиться на дисплей, а програма на реальну картинку підкидає віртуальних персонажів. За допомогою мобільного пристрою треба ловити і тренувати кишенькових монстрів-покемонів, а потім використовувати їх у змаганні проти інших користувачів. Зазвичай покемони "з'являються" в людних місцях – парках, торгових центрах.

Через півгодини після офіційної презентації гри один користувач так захопився, що впав у рів і пошкодив ногу. Інший ловив покемона біля річки і знайшов потопельника

Покемон з японської – "кишеньковий монстр". Став відомий завдяки комп'ютерним іграм і мультсеріалу. У вигаданому всесвіті є 721 різновид покемонів. Діляться на 18 типів: водяні, трав'яні, електричні, кам'яні, летючі тощо. Живуть як тварини. Найпопулярніші: котоподібний Мяут, екстрасенс Мюту, дракон Бульбазавр, жовтий гризун Пікачу, лінивий Слоупок.

 

– У дитинстві я дуже цікавився комахами, – розповідає розробник комп'ютерної гри Pocket Monsters 50-річний Сатосі Тадзірі. – На той час в Японії це була популярна розвага. Ми ловили комах, колекціонували, обмінювалися з друзями. Я мав найбільшу колекцію у своїй компанії. Друзі прозвали мене "Доктор Жук". Потім переїхав у Токіо. Там не було лісів, щоб ловити комах. Відкрив для себе нове захоплення – комп'ютерні ігри. Ніколи не думав, що вони принесуть мені славу й успіх.

За 15 років продано 11 млн копій Pocket Monsters.

Перший випуск мультсеріалу "Покемон" японської студії OLM Incorporated вийшов 1997-го. Головний герой – підліток Еш – мріє стати найкращим "майстром покемонів". Разом зі своїм першим монстром Пікачу вирушає в подорож. Там зустрічає нових друзів і бере участь у турнірах покемонів. Увесь час йому заважають злодії Джемс, Джессі і Мяут. Вони хочуть заволодіти Пікачу.

У грудні того ж року 635 японських дітей віком від 3 років були госпіталізовані після перегляду мультфільму. Симптоми нагадували епілептичний припадок. На нервову систему вплинув яскравий спалах посеред одного з епізодів.

Покемон – прізвисько півзахисника футбольного клубу "Ювентус" із італійського Турина 23-річного Поля Погба. Отримав його після того, як виголив на голові силует Пікачу.

– 2012-го у "Манчестер Юнайтед" Погба мав коротке чорне хвилясте волосся. Згодом почав креативити, – розповідає його перукар Міка Кеоля. – Наступного року по боках з'явилися смуги зебри. Потім Поль пофарбувався, відростив гривку. 2015-го на його голові маячила зірка. Згодом захотів леопардовий слід. Тоді – стрижка "Покебол". Шанувальники зустріли це захоплено. Бо покемонів люблять усі.

"У мене немає крил, але є свобода", – девіз цьогорічної колекції одягу українського дизайнера Андре Тана, 33 роки. Запозичив його з мультсеріалу "Покемон". На футболках зобразив цих істот.

– У цій колекції я втілив спогади про своє дитинство, – коментує Тан.

"Сегодня не стало нашего верного четвероногого друга, Покемона. Он был с нами 14 лет. Рак не щадит никого", – написав на сторінці у Twitter російський співак Філіп Кіркоров позаторік 11 квітня.

Його пес – схрещений від порід шпіц і хаскі. Привіз його зі США, коли був у шлюбі з Аллою Пугачовою. Після розлучення 2005-го пара довго сперечалася, хто забере собаку. Покемон залишився Кіркорову.

13,4 тис. покемонів має 26-річна Ліза Кортні з графства Хартфордшир у Великій Британії. У її колекції – брелоки, подушки, ліхтарики, статуетки, запальнички, прикраси, маски, шапки, сумки з зображеннями цих монстрів. Збирає їх 18 років.

– Коли почала колекціонувати, навіть не розуміла, хто такі покемони, – каже Ліза. – А потім захопилася так, що під колекцію довелося відвести цілу кімнату. Назвала її "Європейським центром покемонів". У Японії нові товари з покемонами з'являються майже щодня. Тому час від часу їжджу в Токіо. Скуповую все, чого в мене нема.

Жувальну гумку "Покемон" можна купити в інтернет-­магазині KorShop.ru. Ціна – 12 грн за штуку. Має виноградний смак. Усередині є вкладки-­наклейки для колекціонування.

"Жуйку виробляють із натуральних компонентів, тому її можна давати дітям, – йдеться на сайті. – Вона довго зберігає смак та еластичність".

"Замовила синові 10 жуйок. В одній замість покемона була вкладка з напівоголеною жінкою. Гонитва за популярністю породжує розпусту", – пише у відгуках киянка Ірина.

Кафе "Покемон Пікачу" відкрили в Токіо позаторік. Більшість страв – бургери, рис, пудинги, коктейлі – мають форму Пікачу. Серед відвідувачів переважають діти й пенсіонери.

Зараз ви читаєте новину «Покемон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути