вівторок, 20 вересня 2016 10:43

"Можна було сказати, що майбутня Дума нелегітимна і поставити Росію на коліна"

8 вересня Верховна Рада закликала парламенти інших держав і міжнародні організації не визнавати результатів виборів до Держдуми Росії в окупованому Криму.

За це проголосували 269 народних депутатів. Вибори відбудуться 18 вересня

Постанова закликає не визнавати виборів на території окупованого Криму і Севастополя. Це – ПОМИЛКА. Треба було наполягати на невизнанні виборів по всій території Росії.

  Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ, 41 рік, політтехнолог
Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ, 41 рік, політтехнолог

РФ порушила Женевську конвенцію 1949 року. Там записано: країна-окупант не може примушувати жителів окупованих територій брати участь у виборах до органів своєї влади. Знехтували міжнародним правом, яке має пріоритет над національним.

Нашим депутатам телефонували колеги з Єврокомісії: ви наполягаєте на невизнанні виборів загалом? Постанова викликала нервову реакцію Заходу. ЄС визнає вибори в Росії. Але не у Криму. Україна знехтувала величезним шансом. Можна було сказати, що майбутня Дума нелегітимна і ПОСТАВИТИ РОСІЮ НА КОЛІНА. За змішаною системою, 225 із 450 депутатів обираються за партійними списками плюс чотири мажоритарники з Криму. Голоси з півострова спотворюють загальну картину виборів. Захід не визнаватиме чотирьох кримських "депутатів".

На противагу потрібно було обрати 12 депутатів-мажоритарників у Верховну Раду. Україна, за Конституцією, має 10 депутатів від Криму і двох – від Севастополя. Треба було організувати вибори серед 50 тисяч переселенців. Показати, що Крим – наша територія. Цього не зробили. Якби Україна пояснила, чому не визнає виборів у Держдуму взагалі, у Заходу теж з'явився б аргумент.

Кримське питання переходить у серію довгострокових. ОКУПАЦІЯ ТРИВАТИМЕ ДО СМЕРТІ ПУТІНА. І не факт, що після цього ситуація зміниться. Це – заморожений конфлікт. Повернути півострів економічним і дипломатичним шляхом – не вдасться. Росія плювати хотіла на будь-які резолюції

Зараз ви читаєте новину «"Можна було сказати, що майбутня Дума нелегітимна і поставити Росію на коліна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути