неділя, 21 серпня 2022 10:32

Звинувачують Україну – подробиці загибелі доньки ідеолога "русского мира"
3

У Росії підтвердили загибель увечері 20 серпня доньки публіциста й ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна Дарини.

Автомобіль Land Cruiser Prado вибухнув на Можайському шосе неподалік від Москви о 21:30, повідомляє російське видання "Коммерсант".

Позашляховик утратив керування, з'їхав на узбіччя і загорівся. До приїзду пожежників, яких викликали очевидці, автівка згоріла. Труп Дарини Дугіної сильно обгорів.

"Основна версія – замах на вбивство. Водночас за даними скрипаля Петра Лундстрема, саме Олександр Дугін мав їхати в цьому автомобілі", – пише російський Telegram-канал BAZA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник-зрадник, командир і російська пропагандистка поповнили "бригаду 200": фото "добровольців"

За інформацією очевидців, вибух стався під днищем автівки. Розглядають і версію, що вибухівку під джип підклали на парковці пропагандистського фестивалю "Традиція", де Дарина була з батьком.

Дугін одразу ж приїхав на місце вибуху. У соцмережах і ЗМІ знайомі й однодумці висловлюють йому співчуття.

У російському слідчому комітеті зазначили, що "проробляють усі можливі версії скоєного злочину". Дугіна, за словами силовиків, загинула на місці.

"Триває огляд місця події. За результатами призначать низку експертиз: судово-медичну, вибухотехнічну, молекулярно-генетичну. Опрацьовують усі можливі версії злочину", – ідеться в повідомленні слідчих.

Російські пропагандисти вже активно просувають тезу, що автомобіль з Дугіною нібито підірвали українські "націоналісти".

Олександр Дугін сповідує ідеї "русского мира" і крайнього російського етнічного націоналізму. Прихильник окупації всієї території України, окрім західних областей.

Дарині Дугіній (псевдо "Платонова") було 29 років. Вона поширювала "філософські" ідеї батька й була його головною помічницею. Працювала на пропагандистські російські медіа.

Дугіна називала війну з Україною "найкращим", що може бути. Перебувала під міжнародними санкціями. Вважала Захід "фашистським" і "тоталітарним".

Автомобіль, за кермом якого була Дарина Дугіна, вибухнув у районі підмосковного селища Великі Вяземи в Одінцовському міському окрузі.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачують Україну – подробиці загибелі доньки ідеолога "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути