вівторок, 06 вересня 2011 16:13

Спецтема: Війна у Лівії

Золото Каддафі вивезли до Нігеру

Золото Каддафі вивезли до Нігеру

Національна перехідна рада (НПР) Лівії 6 вересня оголосила, що прихильники Муаммара Каддафі автомобілями вивозять в сусідній Нігер готівкові гроші і золото. НПР при цьому посилається на джерела з числа туарегів - пустельних мешканців, що проживають в Сахарі.

Згідно з цими даними, в ніч на вівторок кордон з Нігером перетнув караван з десяти автомобілів, завантажених коробками з готівковими доларами і євро, а також золотими злитками. У переправлення цінностей на суміжну територію лівійцям допомагали місцеві жителі.

За інформацією НПР, люди, які втекли з Лівії з цінностями - це прихильники Каддафі, які залишають країну, побоюючись переслідування з боку нової влади країни.

Раніше повідомлялося про те, що в Нігер з Лівії прибули більше двох сотень автомобілів з військовими і чиновниками колишнього режиму. Крім того, за південний кордон раніше втік керівник гвардії Муаммара Каддафі - Мансур Дао. Разом з ним до Нігеру прибуло півтора десятка його помічників і соратників.

Місцезнаходження самого Каддафі поки залишається невідомим. Лівійська влада вважає, що він ховається десь на півдні країни.

Зараз ви читаєте новину «Золото Каддафі вивезли до Нігеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути