пʼятниця, 01 березня 2013 08:10

Житомирських міліціонерів звинуватили у побитті і пограбуванні

Житомирських міліціонерів звинуватили у побитті і пограбуванні
Фото: polittech.org

Житомирські правоохоронці підмочили собі репутацію. Містянин звинуватив міліціонерів у тому, що під час обшуку вони вкрали в нього майже $ 1,5 тис., цінні речі, а самого побили аж до гіпсу, пише ТСН.

Постраждалий Іван Верезумський твердить, що до його господи міліціонери завітали на світанку та одразу заходилися вибивати двері.

"У мене маленька дитина плакала, жінка. Я думаю: відкрию двері. Мене чоловік 6 зносить із ніг і починають бити в тамбурі, одягають наручники", - розповів він.

Факт побиття підтверджує і дружина постраждалого.

"Жахливо це, просто жах. Ми не знали, що робити", - зізнається Ганна Верезумська.

Подружжя запевняє, що люди в цивільному обнишпорили всю квартиру. Що шукали – господарям не говорили. Після ж обшуку із квартири зникли гроші, годинники, банківські картки та пістолет, на який у чоловіка був дозвіл.

Адвоката, якого викликали на місце подій, правоохоронці до квартири не впустили. Самого ж Верезумського забрали у відділок і відпустили лише за 3 години під тиском юристів.

"Приїхали о пів на шосту. Тобто в цей час будь-які слідчі дії заборонені законом. Безпідставно нанесли тілесні ушкодження, безпідставно забрали речі з квартири", - перераховує порушення міліції адвокат потерпілого Олеся Гордієвич.

Захисники відразу відвезли чоловіка до лікарні. Там, за довідками, у нього виявили струс мозку, вибите коліно та забиття груднини.

У міліції, натомість, запевняють, що обшук проводили законно – у межах кримінального провадження за статтями "грабіж" та "розбій". Однак жодних деталей справи не розголошують – навіть статус Верезумського в ній.

"Обшук проводився за ухвалою суду, за погодженням з прокуратурою", - твердить керівник ЦЗГ ЦУМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Правоохоронці твердять, що ні під час обшуку, ні у відділку Верезумського не били. На підтвердження цього демонструють відео з камер спостереження, на якому той виходить після допиту з приміщення міліції, навіть не кульгаючи.

Тепер це відео переглядають і в прокуратурі. Туди на міліціонерів поскаржився чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Житомирських міліціонерів звинуватили у побитті і пограбуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути