пʼятниця, 27 лютого 2015 12:25

Жителька Кіровограду наїлася маринованих грибів зі стихійного ринку й потрапила до лікарі

Жителька Кіровограду наїлася маринованих грибів зі стихійного ринку й потрапила до лікарі
Фото: reporter.pl.ua

У Кіровограді 61-річну місцеву жительку було доставлено в лікарню з підозрою на отруєння грибами. Жінка купила мариновані опеньки на стихійному ринку. Стан хворої середньої тяжкості.

"Пенсіонерка купила гриби в палатці на стихійному базарі на центральній площі Богдана Хмельницького. Замариновані опеньки продавали із пластикового відра. Після вживання відчула себе зле, її доставлено в лікарню. Ми направили відповідного листа в міліцію і управління торгівлі, бо ми перевіряти не маємо права. А вони вже створять рейдову групу і відповідно відреагують. Отруїтися такими грибами можна, якщо відро без відповідного маркування, немає даних про дату виготовлення і виробника. Це міг будь-хто назбирати опеньків, замаринувати і продавати під видом промислових грибів", - розповів Gazeta.ua головний санітарний лікар Кіровограду 36-річний Сергій Сидоренко.

Він зазначає, що люди самі мають убезпечити себе від подібних випадків, не купляти продукти на стихійних ринка.

"Домашніми консервованими грибами забороняється торгувати навіть на ринках. Про сушені взагалі не може бути мови, адже там складно визначити чи їстівний гриб чи отруйний. Ту ж саму бліду поганку важко розпізнати, бо вона схожа на їстівний. Ми скільки про це розповідаємо, але люди не реагують, вони ведуться на нижчу ціну. Краще гриби купити в магазині, де є супровідні документи, які посвідчують якість товару. Раніше випадків отруєння грибів в зимовий період не було", - сказав Сергій Григорович. 

Зараз ви читаєте новину «Жителька Кіровограду наїлася маринованих грибів зі стихійного ринку й потрапила до лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути