середа, 20 червня 2012 13:15

Мешканці Черкащини збираються перекрити трасу через жахливий сморід від сміттєзвалища

В місті Умань Черкаської області жителі погрожують перекрити трасу "Київ – Одеса", яка знаходиться за сто метрів від їхніх будинків. Вони скаржаться на місцеве сміттєзвалище. Сморід та дим від нього чути за 5 кілометрів. Вимагають побудувати сміттєпереробний завод.

"Вночі запалюють сміттєзвалище і воно димить так, що в хаті дихати не можна, а надвір і не виходь. Легше тим людям, в кого пластикові вікна, а тут навіть видно, як дим заходить в хату. Вночі спати не можна – задихаєшся. Діти не можуть до мене онуків привезти, – поскаржилась місцева Поліна Мовчан. – Вони живуть у багатоповерхівці, там немає ні саду ні двору, щоб гратися".

У Лариси Голімбієвської 11 дітей. Щодня багато прання, проте білизна після того, як посохне надворі має неприємний запах.

"Я дома цілий день, то зварити, то попрати, – каже жінка. – Коли димить сміттєзвалище, то білизну зі шворок зразу знімаємо, бо все темне буде. Коли вітер дує у наш бік ми не знаємо, куди дітися від цього смороду. З будинків не виходимо".

Люди нарікають, що почастішали випадки захворювання органів дихання. Жителі Східного розповідають, що зверталися і міську раду і до губернатора Черкащини аби заборонили спалювання сміття на звалищі, проте ніхто на їхні прохання не відреагував.

В Уманській міській раді кажуть, що про проблему знають і працюють над тим, щоб побудувати сміттєпереробний завод. Коли розпочнеться будівництво наразі невідомо.

Люди розпочали збір підписів.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Черкащини збираються перекрити трасу через жахливий сморід від сміттєзвалища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути