четвер, 12 квітня 2012 15:28

За три місяці цього року із державного бюджету вкрали більше 800 мільйонів

За три місяці цього року із державного бюджету вкрали більше 800 мільйонів

За перший квартал цього року органи внутрішніх справ виявили більше 3 тисяч злочинів у сфері бюджетних відносин на суму більше 800 мільйонів гривень. Для того аби унеможливити в майбутньому шахрайство, в МВС почали працювати над профілактикою злочинів. Правоохоронці направили листи до відповідних органів аби їх включили у список присутніх при тендерних торгах. При 500 таких торгах, 250 були відмінені.

"Є багато резонансних злочинів у різних сферах. Візьмемо випадок у Києві, де одне товариство з обмеженою відповідальністю розікрало більше 15 мільйонів, при закупівлі медпрепаратів з Індії за завищеними цінами. Були серйозні випадки в паливно-енергетичному комплексі. В державній воєнізованій гірничорятувальній службі у вугільній промисловості та чотирьох приватних підприємствах привласнили 25 мільйонів гривень при закупівлі техніки аварійно-рятувального призначення. Та техніка не відповідала державним стандартам і купили її за завищеними цінами," - розповів перший заступник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Вадим Сливенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівниця інтернату вкрала у сиріт 312 тисяч гривень

Правоохоронець зазначив, що його відомство розробило для Кабміну цілий пакет пропозицій для зміни законодавства у напрямку врегулювання тендерних торгів.

"Ми плідно співпрацюємо із багатьма відомствами. В тому числі з Прокуратурою, Антимонопольним комітетом та іншими. Помітно, що це дає результат. Рівень злочинів у бюджетній сфері падає. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року він знизився на 11%," - підсумував Вадим Роландович.

Зараз ви читаєте новину «За три місяці цього року із державного бюджету вкрали більше 800 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути