вівторок, 07 лютого 2012 16:43

За грати посадили екс-директора одеського заводу "Стальканат"

За грати посадили екс-директора одеського заводу "Стальканат"

Правоохоронні органи затримали екс-директора одеського заводу "Стальканат", голову Одеського об'єднання роботодавців Леоніда Шемякіна, повідомило джерело в правоохоронних органах.

За його даними, Шемякін затриманий у зв'язку з порушеною стосовно нього кримінальною справою за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу Україні.

За словами джерела, в даний час Шемякіну обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У квартирі і офісі затриманого проведено обшук, вилучено всі документи.

Кримінальну справу стосовно Шемякіна розслідує прокуратура Одеської області.

Прес-служба відомства поки не коментує факт затримання, обіцяючи інформацію з даного питання до кінця дня.

За словами джерела, в керівництві "Стальканат", щодо низки посадових осіб самого підприємства, а також ПАТ "Виробниче об'єднання" Стальканат-Силур "(Одеса) вже порушено чотири кримінальні справи з різною класифікацією. Правоохоронці готуються порушити ще дві кримінальні справи.

Джерело підкреслило, що формально ВАТ "Стальканат", директором якого був Шемякін до 2002 року, провівши в 1995 році його приватизацію, не має відношення до ПрАТ "ВО" Стальканат-Силур ", що володіє в даний час основними потужностями заводу.

Як повідомлялося, 30 січня співробітники спецпідрозділу "Сокіл" та Управління з боротьби з оргзлочинністю Головного управління МВС України в Одеській області спробували провести обшук на території ПрАТ "ВО" Стальканат-Силур ". Вони проникли в офісний центр підприємства на вул. Михайлівській, звідки винесли документацію страхової компанії "Теком", яка також розташовується в цій будівлі. Силовики також спробували проникнути на територію заводу на вул. Водопровідній, проте їм перешкодили в цьому працівники підприємства.

Зараз ви читаєте новину «За грати посадили екс-директора одеського заводу "Стальканат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути