вівторок, 13 вересня 2011 14:42

За побиття киянина двох міліціонерів можуть посадити на 10 років

За побиття киянина двох міліціонерів можуть посадити на 10 років

Прокуратура Святошинського району Києва направила до суду кримінальну справу стосовно двох співробітників міліції, які звинувачуються в перевищенні службових повноважень, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень громадянину і в службовій підробці.

Як повідомляє прес-служби прокуратури Києва у вівторок, справу порушено за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 121 і ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 24 квітня 2011 двоє дільничних інспекторів міліції Святошинського райвідділу незаконно затримали і доставили потерпілого в дільницю, де завдали йому тілесних ушкоджень.

В результаті отримання тяжких травм потерпілий не міг рухатися самостійно і залишився біля дільничного пункту міліції, до якого перехожі викликали швидку допомогу. Після медичного огляду потерпілий був госпіталізований.

Щоб уникнути відповідальності міліціонери склали протокол про вилучення у потерпілого речовини рослинного походження зеленого кольору, в який внесли неправдиві відомості про непокору співробітникам міліції.

26 квітня правоохоронців затримали. Їм було обрано судом запобіжний захід - утримання під вартою.

Санкціями зазначених статей Кримінального кодексу України передбачено максимальне покарання до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «За побиття киянина двох міліціонерів можуть посадити на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути