пʼятниця, 26 грудня 2014 13:08

За одну фуру на кримському кордоні беруть хабар у 40 000 гривень

За одну фуру на кримському кордоні беруть хабар у 40 000 гривень
ukr-online.com

Хабар у 40 тисяч гривень беруть українські митники за в'їзд на територію Криму однієї фури із нелегальним товаром. Про це Gazeta.ua розповіла кримчанка Єлизавета Богуцька.

"Багато хто з моїх читачів пишуть, що платять неймовірні хабарі за провезення товару. Це меблі, продукти, одяг. 40 000 гривень за фуру. Українські митники не просять, але чекають, доки їм запропонують. Обурюються. Коли я цікавлюся законністю провезення товару, виявляється, що "Їм же жити якось треба, тому й провозять нелегальний товар", - розказує жінка.

"Якщо ви провозите товар або багаж законно, якщо у вас оформлені всі документи, то при пропозиції вам дати хабар, що надійшов від посадової особи, відразу поцікавтеся його прізвищем, ім'ям, займаною посадою, постарайтеся сфотографувати або зняти відео. Як мінімум, запам'ятайте нагрудний номер. Потім можете сміливо писати скаргу. Запевняю вас, вона не залишиться без уваги. Ну і цілком це прізвище можете озвучити в інтернеті.

Але якщо ви самі провозите незаконний товар, то чому митниця повинна надходити з вами законно? Якщо ви платите 40 тисяч гривень, то абсолютно точно, ваш товар ще більш незаконний", - коментує Богуцька.

Зараз ви читаєте новину «За одну фуру на кримському кордоні беруть хабар у 40 000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути