понеділок, 25 березня 2013 15:11

За кошти хворих черкаські чиновники їздитимуть на обід та піаритимуться в газетах

За кошти хворих черкаські чиновники їздитимуть на обід та піаритимуться в газетах
Хворі на ниркову недостатність на знак протесту проти обмеження фінансування їхнього закладу вдаються до жорстких акцій протесту. Фото: argumentua.com

Невдачею завершилася спроба опозиційних депутатів Черкаської обласної ради виділити кошти на лікування хворих гемодіалізного центру "Фрезеніус". На сесії обласної ради більшість проігнорувала заклик опозиціонерів знайти гроші на лікування в обласному бюджеті.

"Раніше такі хворі були приречені помирати. За президента Ющенка в державі почали відкриватися гемодіалізні центри, – каже депутат обласної ради Любов Майборода. – В Черкасах і Чернігові покликали іноземного інвестора зі світовим ім'ям – фірму "Фрезеніус". В усій Україні саме з обласних бюджетів фінансують лікування хворих на ниркову недостатність. Лише в Черкаській області цього не роблять. На останній сесії обласної ради депутати від більшості проголосували за те, щоб хворих "Фрезеніусу" лікували за рахунок районних бюджетів. Фактично, третина куцих коштів, виділених районами на потребу медицини підуть на потреби гемодіалізних хворих із "Фрезеніусу". Оскільки сума, потрібна на лікування одного хворого перевищує 100 тисяч гривень, то додатково має бути застосована процедура тендеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з черкаським гемодіалізним центром: Бахтєєва лобіює інтереси конкурента "Фрезеніуса"?

Опозиціонери кажуть, що пропонували владі виділити гроші з вільного залишку коштів обласного бюджету.

"Там було 43 мільйони гривень. Однак влада не виділила хворим нічого. Натомість 6,5 мільйона гривень дають комунальним ЗМІ на програми розвитку інформаційного простору. 2 мільйони 100 тисяч гривень  на підтримку автопідприємства обласної ради, щоб чиновник дорогим автомобілем міг поїхати додому на обід. Півтора мільйони пішли на утримання будинку облради й адміністрації й 1 мільйон на програму профілактики злочинності. Між тим ці статті мають фінансуватися й фінансуються з державного бюджету".

Два роки поспіль хворі на ниркову недостатність на знак протесту проти обмеження фінансування їхнього закладу вдаються до жорстких акцій протесту: перекривають автомобільний рух та пікетують обласну раду й Кабінет Міністрів. Минулого року президент видав доручення, яким зобов'язав обласну владу вирішити проблему фінансування "Фрезеніуса". Однак чиновники проігнорували його заклик.

Зараз ви читаєте новину «За кошти хворих черкаські чиновники їздитимуть на обід та піаритимуться в газетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути