понеділок, 20 липня 2015 13:49

Ворог посилює обстріли Мар'їнки і діє за новою тактикою - АП

Ворог посилює обстріли Мар'їнки і діє за новою тактикою - АП
Фото: intvua.com

Російсько-терористичні війська не нехтують видами озброєння і гатять по всій лінії фронту.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку противник провів серію вечірніх обстрілів наших позицій у районі Щастя та Станиці Луганської. Здебільшого НЗФ використовували гранатомети, також зафіксовано роботу ворожих мінометів та зеніток. І вкотре постраждали цівільні - пошкоджено три будинки, є значні руйнування інфраструктури.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної режим тиші дотримувався повною мірою.

Донецький напрямок. Після короткої паузи НЗФ знову застосували важку артилерію в районі Світлодарська та Горлівки. Зокрема, бойовики вдалися до нової тактики ведення артилерійського вогню вздовж лінії фронту. Приміром, НЗФ обстріляли наші позиції поблизу селища Лозове зі 152-мм гармат і при цьому вогонь уже вівся не з південного, а із західного напрямку - із с. Гольмівське, що знаходиться на іншому боці Світлодарського водосховища на відстані понад 10 км.

Також під мінометним та артилерійським вогнем противника опинилися сили АТО, що дислокуються на північ, захід і південний захід від Горлівки. Противник у світлу пору доби вів сильний вогонь із важкого озброєння, розміщеного щонайменше на чотирьох майданчиках. На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі, не припиняючись. Противник використовує там усі наявні системи озброєння, крім  реактивної артилерії.

Значно посилилась інтенсивність ворожого вогню неподалік Мар'їнки та околиць, щоправда переважно з легкого озброєння. І внаслідок мінометного обстрілу с. Березове там поранено жінку.

На Маріупольському напрямку противник здійснив кілька короткотривалих провокацій із застосуванням стрілецької зброї по всій лінії фронту", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Ворог посилює обстріли Мар'їнки і діє за новою тактикою - АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути