середа, 03 серпня 2011 14:43

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Вони платять копійки, і забирають останнє - гірник шахти в Суходільську

Вони платять копійки, і забирають останнє - гірник шахти в Суходільську

Шахтар "Суходільської-Східної" Ігор Сметанін, який діставав з шахти загиблих в результаті аварії гірників, розповів про важкі умови праці на підприємствах ВАТ "Краснодонвугілля".

"Це вугілля, - розповів шахтар, - коштує скажені бабки, і в розмін людей, людей, як витратний матеріал. Гірничий майстер загинув, а так би все на нього звалили".

"Я допомагав видавати загиблих хлопців. Шестеро були відразу, вони були на навантаженні, навіть не були чохлами закриті. Хлопці, я їх бачив. Це - не люди. Півголови у одного немає. Я от так от працював-працював, і під вечір у мене психіка не витримала, я до третьої ранку плакав. А вони погинули, бо давай-давай, швидше, видобуток давай, давай проходку, мільйони давай", - повідав Сметанін.

"Лазні взимку не опалюються ні хріна. Роби немає. Нас шмагають, як худобу. Вийшов у баню, на вулиці 30 градусів морозу, у холодній воді помився. Ти можеш орати, з тебе 5 потів зійшло, але якщо ти присів - ти на полігоні за 800 рублів. Якщо в проходці спека і нестерпна пилюка, ти зняв роби або не застебнув - теж полігон. Або принести Пєшкову сотні, дві, три. Вони платять копійки, і забирають останнє", - розповів шахтар.

Нагадаємо, близько другої години ночі 29 липня на шахті у Суходільську стався вибух, в результаті якого загинули 26 людей, 2 отримали травми. Прокуратура області порушила кримінальну справу з цього приводу. Причина трагедії - вибух метаноповітряної суміші.

Також повідомлялося, що керівництво "Краснодонвугілля" виділить постраждалим в аварії по мільйону гривень. Крім того, Державне казначейство перерахувало 7,6 млн грн. для допомоги постраждалим.

Зараз ви читаєте новину «Вони платять копійки, і забирають останнє - гірник шахти в Суходільську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути