середа, 27 серпня 2014 12:36

Волонтери заявляють про сотню вбититих бійців 51-ої бригади

Волонтери заявляють про сотню вбититих бійців 51-ої бригади

51-а Перекопсько-Харківська Празько-Волинська механізована бригада зазнала величезних втрат, про які не говорить військове командування.

Про це у Facebook написав волонтер Констянтин Зінкевич, який нагадав про танкову та артилерійська атаку бойовиків на українські блок-пости під Іловайськом та Старобешевим 25 серпня та розстріл російськими військовими бійців 3-го батальйону в районі Докучаєвська.

"Наші бійці із цього батальйону спробували вийти з оточення у кількості 100 чоловік. Відразу полягли вбитими 40 бійців. 5 чоловік прорвались. Інші пропали.
Зачистка російською артилерією та "ГРАДами" не припинялась. А наостанок прилетіла СУшка з боку Росії і два рази "пройшлась" по нашим. В районі 14.00 дзвонили бійці 3-го батальйону до нас, до командирів, до родин за порадою. Ми їм радили здатись щоб зберегти життя.

На цю хвилину (я розумію відповідальність заяви) ми маємо до 100 людей вбитими і щонайменше 50 у полоні. Багато поранених і зниклих", - написав вночі активіст.

Також волонтер описав героїчні вчинки бійців бригади.

"Командиру зенітно-ракетного дивізіону майору Олександру Кондисюку відірвало ногу, і Сашко підірвав себе гранатою.

Вбитий командир зенітної батареї майор Олексій Шепелюк.

Вбитий командир мінометної батареї капітан Анатолій Шилік.

Подвиг здійснив командир 8-ї роти 3-го батальйону капітан Олег Редюк. Він зібрав усіх бійців зі свого блок-поста, в т. ч. поранених на 2 БМПшки та один МТЛБ та рушив на Іловайськ, який зайнятий сєпарами. Броня була обварена решітками. Тому, постійно "працюючи" гарматами, вони перетнули Іловайськ, дійшли до Донецька, і по околиці міста поїхали на захід, доки не дістались до нашого блок-поста!!!

Зараз до нас будуть їхати труни з нашими хлопчиками. Багато трун...

У мене є питання- скількох членів Партії Регіонів, горе-командирів і горе-політиків будемо докидати до трун?", - заявив Зінкевич.

"Хтось рукостисканнями бавиться, Кернес пам'ятники Леніну відбудовує... Війна ж іде своїм чорним кроком.

У стрічці новин тисячі людей жадібно шукають новини про 51-у бригаду. Але їх нема. Навіщо псувати "чаепитие" з Меркель?", - зазначає волонтер.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери заявляють про сотню вбититих бійців 51-ої бригади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути