субота, 04 серпня 2012 17:33

Водій фури врятував пасажирів трьох авто, а сам перекинувся

Вчора, 3 серпня, о 22.40 на дорозі Київ-Черкаси за три кілометри до села Софіївка Черкаської області сталося ДТП. Автопотяг "Вольво", завантажений керамічною плиткою, з'їхав у кювет.

Кабіна фури загрузла в землі, її права частина пом'ята, бампер зламаний. Причіп вантажівки перевернувся на бік. Праві колеса застрягали в землі. Водій звернув у кювет, щоб врятуватися від лобового зіткнення із позашляховиком "Тойотою Прадо".

"Я їхав 60-70 кілометрів на годину. Дивлюся, назустріч мені, по моїй смузі, розганяється джип "Тойота Прадо". Летить мені прямо в лоб. Він обганяв два автомобілі зразу. Коли я побачив, що позашляховик не встигає завершити обгін, звернув праворуч на узбіччя. Хотів так врятуватися від зіткнення з "Nойотою". А звідти мене занесло в кювет, - розповідає водій автопотяга Леонід Нужда. Він курить навпроти фури, дивиться на пошкодження кабіни. – Причіп плиткою завантажений. Майже вся перебилася під час перекидання. Тепер треба думати, як витягнуть машину звідси, вона ж нелегка".

Водія кличуть у патрульну машину ДАІ "Ладу-дев'ятку". Там креслять схему дорожньо-транспортної пригоди.

"Ми зняли всі виміри пригоди – довжину гальмівного шляху, відстань проїзду фурою по узбіччю до перекидання. Водій описав дорожньо-транспортну ситуацію. Якщо все було так, як каже Леонід Нужда, він не винен у аварії, її винуватець водій "Тойоти". Але відео-реєстратором фура не обладнана, номер джипа невідомий. Його знайти нереально, - пояснює старший лейтенант міліції Юрій Іванченко. – Таких лихачів на дорозі багато. Мало не кожен водій по дорозі із Києва до Черкас потрапляє у дві-три таких ситуації: назустріч летить машина, яка не встигає завершити обгін".

Цьогоріч по дорогам державного значення заборонили патрулювання ДАІ. Патрулі тепер мають право чергувати лише на стаціонарних постах.

"Через це багато водіїв стало грубо порушувати правила – переганяти на перехрестях на крутих поворотах, перевищувати швидкість, - каже працівник ДАІ. – Стосовно цієї аварії може бути й інша версія – водій спіймав гаву, випадково з'їхав на узбіччя і його викинуло в кювет. Водії, які багато їздять, можуть від втоми втратити пильність або заснути".

Зараз ви читаєте новину «Водій фури врятував пасажирів трьох авто, а сам перекинувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути