вівторок, 07 серпня 2012 07:06

Водій джипа, що насмерть збив двох пішоходів у Донецьку, виправдовується загадковими хворобами
6

Анна Агєєва
Анна Агєєва
Анна Агєєва
Мама Анни Агєєвої
Свідок: "Їзда була зі швидкістю близько ста"

У Куйбишевському райсуді Донецька розпочався суд над водієм, який своїм трьохтонним джипом прокатався по тротуару, де розчавив 37-річну Анну Агєєву і 57-річного Руслана Мамісашвілі. Трагедія трапилася в Донецьку 15 листопада 2011 року. Господар "Тойота Секвойя" (яка габаритами нагадує танк і коштує 95 000 доларів) відразу ж був відпущений під заставу в 20 тис. грн. Але під тиском громадськості водія таки взяли під варту. Йому пред'явлено обвинувачення за ч. 3. ст. 286 КК (від 5 до 10 років в'язниці із забороною на 3 роки керувати автомобілем).

6 серпня суд заслуховував свідків.

- Здоровенна чорна машина летіла, збиваючи все перед собою - людей, дерева. Перша людина крутилася під колесами, потім я зрозумів, що це жінка. А другий чоловік був на капоті, його привалило зверху збитим деревом. Джип зупинила бетонна огорожа. Від удару він став на передні колеса, я думав - перевернеться. Тіло чоловіка з капота відкинуло на 14 метрів вперед, - розповів суду очевидець Віталій Мурді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джип задавив двох людей на зупинці

Раніше підсудний - 29-річний Артем Миргородський, який на момент ДТП працював виконавчим директором комбікормового заводу, заявив суду, що не винен. Його адвокат розраховує на виправдання.

Захист запевняє, що причиною двох смертей стала хвороба Артема Миргородського.

В матеріалах кримінальної справи присутня таке обгрунтування: одного разу дев'ять років тому чоловік втратив свідомість (про що, мовляв, є запис у його амбулаторній картці). А 2 роки тому у нього виявили вегето-судинну дистонію. Спираючись на ці факти, деякі експерти зробили висновок про "патологічних змінах в мозку і шийному відділі хребта". Не виключають і можливість розвитку так званого "синкопального стану" (короткочасна раптова втрата свідомості, що супроводжується втратою м'язового тонусу). Хоча лякаючий діагноз не завадив Миргородському отримати права і керувати автотранспортом.

- За 13 років практики у кримінальних справах, пов'язаних з ДТП, я вперше почув про існування такого захворювання, ми будемо домагатися додаткової екпертизи, - сказав Gazeta.ua адвокат потерпілої.

Олена Олексіївна Гармаш, яка втратила єдину дочку, не вірить у версію виправдання.

- Раніше я чула про епілептичний припадок, який нібито стався у Миргородського. Тепер виникло нове захворювання. Я не лікар, я металург, але за логікою - як повинна вести себе людина, яка щойно втратила свідомість і створила таке горе? Напевно, прокинувшись, він кинеться до жертв - а раптом комусь можна допомогти? Але замість цього він відразу почав викликати по телефону свого адвоката, - поділилася з Gazeta.ua потерпіла.

Оберігаючи почуття підсудного, який просив його не знімати, суддя Віктор Гаврилов повністю заборонив фото- та відеозйомку в залі судового засідання.

- Не будемо забувати про презумпцію невинності, - висловилася на підтримку заборони і пані державний обвинувач.

При тому, що факт смертельного наїзду на пішоходів ніхто з учасників процесу не заперечує. Суперечки викликає лише питання загадкового захворювання.

- Мені сказали, що сталася аварія, я думала, що моя Аннушка травмована, що вона в лікарні, я приїхала на місце і запитала: "Де моя дочка?". І тоді міліціонер мене підвів до великого картонного листу. Лист підняли, а під ним - моя дитина, - згадує потерпіла. - Я кричала, стояла на колінах, билася ... Кажуть, що й лежала поруч з Аннушкою, сама ж цього не пам'ятаю. А потім, коли приїхали Аннушкині подруги, я підійшла до цього величезного автомобілю. Там сиділи водій і дівчина адвокат. Обидва абсолютно спокійні. Я хотіла подивитися в очі водієві, сказала, що загинула моя єдиний дитина, а він відвернувся.

Як з'ясувалося з розмови з родичами загиблого чоловіка, вони не вимагають суворого покарання для підсудного. Так як отримали часткову компенсацію заподіяної шкоди - сто тисяч гривень. Мати вчительки Ганни Агеєвої відмовилася отримати поштою надіслані їй на похорони 19 000 гривень. Жінка пред'явила позов на мільйон. Сподівається покарати підсудного хоча б "рублем" і знайти розраду в благодійності. Збирається витратити всю суму на порятунок хворих дітей.

Зараз ви читаєте новину «Водій джипа, що насмерть збив двох пішоходів у Донецьку, виправдовується загадковими хворобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути