вівторок, 27 грудня 2011 16:12

Вінницький даішник не взяв хабара

Вінницький даішник не взяв хабара

31-річний Олександр Березюк працює в державтоінспекції з 2008 року. Три місяці тому його призначили начальником державтоінспекції Оратівського району Вінницької області. Хабар пропонували вперше.

"Сиджу в кабінеті, тут заходить чоловік. Невисокий такий, у кепці клітчатій. Так по діловому до мене. Каже, що йому треба машину з арештмайданчика забрати, і зробить так, щоб на нього в суд не подавали. Бо перепинили його мої хлопці на дорозі. А він п'яний був за кермом. Тягне мені 300 доларів. Так спокійно, ніби в магазині щось хоче взяти. Я одразу і не зрозумів, що це було. Мені ж хабар перший раз пропонували", - розповів Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині 25-річний посадовець вже "заробив" 95 тисяч

"Дача хабара нашим співробітникам, непоодинокі випадки. З початку року зафіксували 20 подібних. Здається останній - це з найбільшою сумою. Загалом, інспекторам дають від 50 до 150 гривень за перевищення швидкості, - розповів начальник відділу профілактики Державтоінспекції Вінниччини Володимир Мотичко. - За 2011 рік зафіксували випадок, коли наш співробітник взяв хабар. Його звільнили. Чи дамо премію Березюку за його вчинок? Можливо. Правда, не спокуситися - це був його обов'язок. А порушникам раджу, якщо знайшли в собі мужність сісти п'яним за кермо, нехай знайдуть вже в собі мужність відповідати за це".

Вирішується питання про порушення кримінальної справи проти хабарника.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький даішник не взяв хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути