пʼятниця, 09 жовтня 2015 15:33

Винен "не той, хто збив", а Україна - у Росії назвали "винуватців" катастрофи MH17

Винен "не той, хто збив", а Україна - у Росії назвали "винуватців" катастрофи MH17
Фото: radio24.ua

У Держдумі Росії заявили, що винний у катастрофі малайзійського "Боїнга" в Донецькій області "не той, хто збив", а Україна.

Про це заявив завідувач кафедрою міжнародного права МДІМВ (Університету) МЗС Росії Олександр Вилегжанін, передає "УНІАН".

"Згадувалося про трибунал щодо катастрофи малайзійського "Боїнга", який намагається Україна сьогодні організувати. Очевидно, й на це потрібно вже сьогодні готувати певний контрдокумент...

Ми вважаємо..., відповідальність за катастрофу літака несе не той, хто збив, а несе держава, яка здійснювала проводку цього літака", - сказав  Вилегжанін.

Він зазначив, що в цьому випадку йдеться про диспетчерів, які "задавали висоту малайзійського "Боїнга" і маршрут, давали відповідні вказівки".

Вилегжанін вважає, що Росія має підготувати контрдокумент, "щоб показати, що відповідальність за цю катастрофу, незалежно, хто збив цей малайзійський "Боїнг", лежить конкретно на територіальному на той період суверені, який представлений в ІКАО".

Він заявив, що "Донбас точно в ІКАО не представлений".

Вилегжанін вважає, що таким чином можна сприяти "консолідації міжнародної правової позиції Росії".

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Усі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

Як раніше повідомила міжнародна група з розслідування катастрофи МН17, у тілах жертв збитого Боїнга знайшли уламки ракети "Бука".

Зараз ви читаєте новину «Винен "не той, хто збив", а Україна - у Росії назвали "винуватців" катастрофи MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути