Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2012 10:46

Відпочивальники на одеських пляжах підхоплюють висип і температуру

Відпочивальники на одеських пляжах підхоплюють висип і температуру
Ковтати морську воду, вкрай небезпечно. Фото: veseliymakler.ru

Через аномальну спеку в Одесі різко підскочив рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями. В інфекційну лікарню з таким діагнозом зараз щодня надходять 30-35 осіб, більшість з них - діти до 3 років, кажуть у клініці, пише Сегодня.

25-річна Таїсія з дворічний синочком Льошею провела вихідні на пляжі, а на третій день помітила, що у малюка на тілі з'явилася дивна висипка, але спочатку не надала цьому великого значення.

"Подумала, вночі комарі покусали. Але на наступний день прищиків стало вдвічі більше. Озирнулася на пляжі по сторонам - мама дорога - всі діти в такій же висипці. А ще через день у нього температура до 39 підскочила. Викликали "швидку", три дні у інфекційному відділені під крапельницею лежали", - розповідає жінка.

Виявилося, у хлопчика - кишкова інфекція, хоча нічого "такого" він не їв, запевняє мама. Після того, що сталося з сином Таїсія на море більше ні ногою - як би нової напасті не підчепити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У болгарському курорті Албена нема моторного громадського транспорту

Проти пляжного відпочинку для маленьких дітей в таке пекло і лікарі: сонячні ванни дитині краще влаштовувати до 11 ранку, а от з морськими - і зовсім потрібно бути обережними.

"Зараза потрапляє через рот, тому вкрай важливо стежити, щоб під час купання дитина не ковтала морську воду. Мити в море фрукти, як це звикли робити деякі мами, теж категорично не можна. Візьміть з дому вимиті яблука або персики, а ще краще - печиво", - радить головлікар інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

Але ні в якому разі не годуйте дитину продуктами, які швидко псуються: домашніми котлетами і бутербродами, а також покупними трубочками, пиріжками, шаурмою, креветками і іншою їжею, яку у великій кількості пропонують з рук торговці на курортах. У спеку ці продукти стають непридатними в багато разів швидше.

"При високій температурі мікроорганізми, бактерії і віруси почуваються прекрасно і розмножуються зі швидкістю звуку. Більше за інших кишкових інфекцій вражають дітей до 5 років — у зв'язку із слабким імунітетом. Крім того, малюкам важче переносять гострі захворювання, оскільки дитячий організм швидше зневоднюється. Якщо у дитини почалася блювота, пронос, підскочила температура, негайно звертайтеся до лікаря. Він визначить, чи потребує пацієнт термінової госпіталізації або може залишатися на домашньому лікуванні. Але в будь-якому випадку високу температуру потрібно збивати", - говорить Світлана Лаврюкова.

Зараз ви читаєте новину «Відпочивальники на одеських пляжах підхоплюють висип і температуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути