пʼятниця, 14 грудня 2012 14:19

Вчительку з Черкащини за смерть двох дітей засудили до трьох років

Вчительку з Черкащини за смерть двох дітей засудили до трьох років
Фото: orbita.dn.ua

13 грудня в Апеляційному суді Черкаської області винесли вирок вчительці школи мистецтв із селища Драбів Наталії Орєховій три роки позбавлення волі. Її звинувачують у смерті 11-річних Юлії Бахмут та Богдана Івануса, які торік у липні втопилися в Дніпрі. Того дня 13 вихованців школи мистецтв повезли на Дніпро купатися. Окрім Орєхової дітей супроводжували ще учителька англійської мови, батько однієї дитини, водій із своїм кумом.

"Останнім вироком ми задоволені. Суддя зачитував його протягом 15 хвилин. Коли Наталія Орєхова почула, що їй дали три роки тюрми, була шокована. Її подруга, яка сиділа поруч неї, сказала, що будуть подавати касацію. Але ми все одно будемо наполягати, щоб рішення Апеляційного суду області було без змін. Адже за смерть двох дітей Орєхова має відповісти", - каже батько 36-річний Сергій Бахмут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виховательку, яка не встежила за двома дітьми, залишили гуляти на волі

Суд попередньої інстанції присудив Наталії Орєховій два роки умовно і на два роки заборонив займати керівні посади. Але батьки дівчинки були з цим не згодні й подали апеляцію. Юлія в Бахмутів була єдиною дитиною. Дружині Сергія Лілії лікарі не давали гарантій, що вона зможе ще народити. Але рідні зібрали чималу суму, жінка пройшла складний курс лікування. Тепер у Бахмутів підростає чотиримісячна Софійка.

За словами адвоката засудженої Івана Кривов'яза, вирок надто суворий, адже трагедія сталася не навмисне. Тому вони протягом місяця будуть звертатися до Вищого спеціалізованого суду. Наталія Орєхова перебуває на підписці про невиїзд. Жінка має 25-річну дочку і 17-річного сина.

Зараз ви читаєте новину «Вчительку з Черкащини за смерть двох дітей засудили до трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути