понеділок, 02 квітня 2012 13:12

Вбивство на полюванні у Одеській області: мисливець стріляв на звук

Вбивство на полюванні у Одеській області: мисливець стріляв на звук
Сашко порушив головне правило техніки безпеки. Фото: ohoter.ru

2 квітня по обіді в селі Ольгинове, Великомихайлівського району, Одеської області поховали 13-річного Владислава Кучерявого. Його на полюванні убив двоюрідний дядько, 29-річний Олександр.

31 березня на полювання пішло семеро чоловіків з села Ольгинове та селища Цебрик. Отримали ліцензію на відстріл вовків. Полювали у лісі поблизу села. Владислав пішов на полювання уперше.

"Ми говорили з бабусею, то вона казала, що Владик на коліна падав, так просив його відпустити з дядьком на полювання. Просився, що робитиме, все що накаже, – каже Світлана Манько, директорка Цебриківської школи, де у сьомому класі навчався Владислав. – Вона його дуже жаліла. Ото й відпустила".

Хлопчик був загоничем. Разом з ним мисливці взяли ще двох підлітків. Зброї у руки не давали. Загоничі мають з криками гнати дичину на мисливців, котрі чатують з іншої сторони лісу.

"Мужики казали їм, аби заганяли звіра, – каже сусідка, що живе з Кучерявими на сусідній вулиці. – Вчили розрізняти сліди. Хлопчики були в захваті. У селі кажуть, що Сашко порушив головне правило техніки безпеки – стріляв на звук, а не на видиму ціль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодого водія за смерть дівчини ледь не лінчував натовп на Рівненщині

Судмедекспертиза встановила, що смерть підлітка настала в результаті вогнепального поранення грудної клітки із мисливської рушниці. Усіх сімох чоловіків затримала міліція. Зараз проти дядька хлопчика порушено кримінальну справу за статтею "Ненавмисне вбивство".

"У всіх мисливців ми провели вдома обшук. – каже співробітник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко- Вилучили чотири мисливські рушниці та 660 патронів. В Ольгиновому любили полювати. Місцевість там така. Зараз все відправили на експертизу, перевіряємо чи законно зберігали мисливці удома зброю".

Владислав – з багатодітної родини. Він – середній з п'ятьох дітей. Мати Ганна Кучерява – на заробітках у місті. Батька у них не було. Діти перебували під наглядом бабусі й дідуся.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство на полюванні у Одеській області: мисливець стріляв на звук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути