пʼятниця, 27 грудня 2013 11:27

В урядовому кварталі Бейрута підірвали заміновану автівку: загинув міністр фінансів
5

Фото: Фото: Reuters

В урядовому кварталі в центрі Бейрута була підірвана замінована машина. За попередніми даними, загинули п'ятеро людей, повідомляє місцевий портал "Ен-Нашра".

За відомостями The Daily Star, ціллю теракту міг бути колишній міністр фінансів Мохаммед Шатах (Mohammed Shattah), який опинився в числі убитих в результаті вибуху. Ще п'ятнадцять осіб поранені.

Згідно зі свідченнями очевидців, інцидент стався за декілька сотень метрів від будівель уряду і парламенту Лівану. З місця події піднімаються клуби чорного диму, повідомляє Reuters.

За даними Agence France-Presse, у момент теракту Шатах прямував на зустріч так званої антисирійської "Коаліції 14 березня". Учасники цього руху виступають проти "Хезболли" і підтримують опозицію президенту Башару Асаду.

Останнім часом в Бейруті збільшилась кількість терактів, що пов'язують з громадянською війною у сусідній Сирії. Ліванське угрупування "Хезболла" в цьому конфлікті виступає на стороні урядових військ.

Мохаммед Шаттах зайняв пост міністра фінансів у 2008 році. Він також працював радником прем'єр-міністрів Лівану Фуада ас-Синьйора і Саада Харірі. Шаттах був відомий як видатний економіст.

Зараз ви читаєте новину «В урядовому кварталі Бейрута підірвали заміновану автівку: загинув міністр фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути