пʼятниця, 15 лютого 2013 13:05

У Полтаві керівництво УБНОН торгувало наркотиками

У Полтаві керівництво УБНОН торгувало наркотиками
Фото: www.litsa.com.ua

Вночі, 11 лютого, в Полтаві затримали начальника міського управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків й трьох його підлеглих за торгівлю наркотикам. Загалом, затримали банду з 13 осіб, з них 9 полтавців, які вже відбували термін за розповсюдження наркотиків.

"Організатором угруповання якраз був начальник управління, який зайняв цю посаду в 2009 році. У міліції працює з 2003 року. В свою групу задіяв, практично весь відділ у повному складі, - повідомив прокурор Полтавської області Андрій Миронов. - Інформацію про них нам дала Служба безпеки України. Спочатку за ними слідкували, а коли назбирали достатньо доказів, вирішили брати. Захват проводили вночі. Задіяли 150 людей, міліціонери, слідчі, спецпідрозділ "Альфа" з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Сум, Кременчука".

Угрупування продавало наркотики більше року. Одну із закупок зробили в грудні торік, витратили на неї 400 тисяч гривень. За 5 останніх місяців грошовий обіг склав більше мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії поліція знайшла 350 кг наркотиків у китайських тракторах

"Товар складали у звичайному гаражі, також наркотики робили самі. Лабораторію відкрили прямо в приватному будинку одного зі співучасників, - розповів Миронов. - Коли туди зайшли, побачили справжній ботанічний сад з 50 горщиків канабісу. Під час обшуку вилучили більше 160 тисяч гривень, холодну зброю, пістолети, один з них марки "Зораки", набої й приблизно 0,84 літра опію та інших наркотиків. Їх вистачило б на 500 доз".

Жовтневий районний суд Полтави затриманих узяв під варту, відправив у ізолятор тимчасового утримання. Їх можуть засудити на 5 - 12 років.

Торік начальником управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків був Роман Яресько. Під час своєї роботи найчастіше затримував дрібних дилерів.

У Полтавській обласній міліції від коментарів утримуються.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві керівництво УБНОН торгувало наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути