понеділок, 29 липня 2013 16:39

"У нашій країні судді впевнені у свої безкарності" - помічника судді випустили під заставу

"У нашій країні судді впевнені у свої безкарності" - помічника судді випустили під заставу
Матір загиблого вимагає від підсудного 1,5 млн грн за моральну шкоду і 40 тис. грн компенсації матеріальних витрат. Фото: Наталія ШЕСТОПАЛ

Бориса Кириченка, помічника судді Київського окружного адміністративного суду, випустили під заставу у 70 тисяч гривень. Два місяці тому, 26 травня, він за кермом "Ауді" на тротуарі насмерть збив 18-річного Андрія Юзюка.

Аварія сталася на столичному проспекті Григоренка біля станції метро "Позняки". Слідство встановило, що у крові водія "Ауді" було 2,1 проміле алкоголю.

Перше судове засідання у цій справі відбулося 26 липня у Дарницькому районному суді столиці. Матір Андрія та однокурсники занепокоєні, що кривдник уникне покарання.

"У нашій країні п'яні судді сідають за кермо і забирають життя, не відчуваючи ні каяття, ні співчуття, ні бодай страху, а лише впевненість у своїй безкарності", - розповіли друзі загиблого.

Другокурсник Андрій Юзюк навчався в Інституті міжнародних відносин. Родом із міста Рівне. Того дня опівночі Андрій ішов із гостей до метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти КІМО вимагають покарати помічника судді, який збив студента на тротуарі

"Хочу аналогічне покарання, яке отримала моя дитина. Дуже шкодую, що смертний вирок в Україні відмінено. Бо в окремих випадках він має бути. Яке право він має жити, відібравши життя у моєї єдиної дитини? Я у цьому відношенні дуже жорстока. Вважаю, що моя жорстокість виправдана. Розумію, що в Україні цього немає, тому сподіваюсь на законне вирішення судом цієї ситуації - реальний термін покарання, причому суворий", - розповіла Любов Осьмак, мати Андрія.

Крім того, вона вимагає від підсудного 1,5 мільйона гривень за моральну шкоду і 40 тисяч гривень компенсації матеріальних витрат.

"Треба враховувати, що встановлено обставини, які обтяжують покарання обвинуваченого. Вони будуть враховуватися при призначенні покарання", - розповів Олег Шрам, захисник Любові Осьмак.

Наступне судове засідання призначено на 1 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"У нашій країні судді впевнені у свої безкарності" - помічника судді випустили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути