середа, 24 липня 2013 17:40

Донецькому мільйонерові, що убив на джипі 2 осіб, "скостили" термін до 2 років

Донецькому мільйонерові, що убив на джипі 2 осіб, "скостили" термін до 2 років

Артему Миргородському, який на смерть збив двох жителів Донецька, зменшили покарання з 7 до 2 років в'язниці. Так сьогодні, 24 липня, завершився розгляд скарги підсудного в Донецькому апеляційному суді. Мотивування на даний момент не відоме, так як надруковане на папері рішення сторони отримають тільки 29 липня. Судді Єсеніна, Стротійчук, Огурецкій вирішили, що два роки буде достатнім терміном водієві-вбивці.

Про це Gazeta.ua щойно повідомила потерпіла Олена Гармаш.

- Я просила 10 років, так як моя дочка стояла на зупинці і почувалася захищеною. Вона стояла спиною до дороги і навіть не могла врятуватися. Миргородський сказав, що визнає провину тільки з тієї причини, що він все-таки був за кермом. Але як такої провини за собою не відчуває, адже він не хотів нікого вбивати. Він втратив свідомість - за його словами. Вже не наполягав, що він хворий. Його раніше засудили, спираючись на те, що, будучи хворим, сів за кермо. Тому тепер він змінив свідчення - вже наполягав, що повністю здоровий, але раптом знепритомнів. Підсудний вибачився переді мною. Прокурор просив залишити вирок суду першої інстанції в силі. А адвокат Миргородського, яка на місці ДТП з'явилася раніше міліції і радила йому: "Говори, що втратив свідомість", сказала суду, що потрібно не тільки зменшити покарання, а й зменшити суму моральної шкоди - сто тисяч гривень це для мене буде багато, так як матеріальне становище Миргородського і без того кульгає, - каже Олена Гармаш.

Так само Артема Миргородського тільки на 1 рік позбавили водійських прав, так що вийшовши з в'язниці він відразу ж сяде за кермо.

Нагадаємо, трагедія сталася 15 листопада 2011 року. У момент аварії директор комбікормового заводу Артем Миргородський на своєму важкому джипі вартістю мільйон гривень поспішав на тренування в спортзал. Жертвами водія на "Toyota Sequoia" стали 57-річний коваль Сулхан Мамісашвілі і 37-річна вчителька фізкультури Ганна Агеєва. Машина Миргородського розчавила їх на тротуарі.

27 травня Куйбишівский райсуд покарав водія 7 роками колонії. Хоча представник обласної прокуратури Тетяна Ніконова наполягала, що достатнім покаранням буде 2 роки. Однак, навіть Ніконова вважала, що позбавити права водіння Миргородського слід на 3 роки. У той час як Олена Гармаш вимагала заборонити "хворому" керувати машиною довічно.

Протягом всього судового процесу адвокати Артема Миргородського ображали потерпілу Гармаш, яка втратила єдину дочку. Їх тактика будувалася на тому, що директор страждає на таємниче захворювання, яке призводить до раптової втрати свідомості. На їх думку, відповідати за тяжкі наслідки непритомності водій не може.

Потерпіла збирається подати касаційну скаргу до Верховного суду України. Але на сьогодні вирок вважається таким, що вступив у законну силу. Дворічний термін закінчується в листопаді, але юристи вважають, що Миргородський зможе вийти на свободу раніше.

- Тепер будь-який зловмисник в країні може взяти ідею Миргородського на озброєння - пояснити смерть на дорозі можна раптовою втратою свідомості. Всього 2 роки в'язниці - стільки коштує людське життя за мірками донецького правосуддя, - обурена потерпіла.

Зараз ви читаєте новину «Донецькому мільйонерові, що убив на джипі 2 осіб, "скостили" термін до 2 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути