середа, 03 липня 2013 15:41

На Черкащині масовий замор риби, кажуть що водойму отруїв американець

На Черкащині масовий замор риби, кажуть що водойму отруїв американець
Фото: www.uralinform.ru

Масова загибель риби сталася на ставку в селі Демки Драбівського району. Місцевий орендар пов'язує це із дією хімічних добрив, які вносили на кукурудзу, що росте біля водойми. Фірма, яка займається вирощуванням зернових, належить американському фермеру.   Зараз продовжується вилов загиблої риби, на місці працює рибінспекція, екологічна прокуратура.

"Трагедія сталася із 28 на 29 червня: у селі пройшла сильна злива. Після цього вода в ставку позеленіла, а на поверхні утворилася чорна плівка, схожа на сажу чи мазут. Коли пропливали лодкою, вона зверталася, - розповідає орендар ставка Олександр Степанцов. - Потім почала спливати риба, дуже смердіти. Ми підозрюємо, що це сталося через хімічні добрива, які вносилися на поля. Цього року вперше біля нас посіяли кукурудзу і зрозуміло, що вносили у ґрунт різні гербіциди. Думаю, що дощ все це змив у ставок. Зараз водойма забруднена, купатися не можна, скотину напувати теж. Ми звернулися до санепідемстанції, щоб вони вирішили питання з утилізацією мертвої риби".

Орендар запевняє, що немає ворогів, які могли б нашкодити його справі.

"Рибу місцеві селяни ловили безкоштовно. Приїжджі платили по 100 гривень, жінкам і дітям дозволяв безкоштовно, тому ніхто не ображався", - каже підприємець.

Усього в селі сім ставків, три в оренді. Така велика кількість риби загинула вперше.

"Зараз взяті зразки води, ґрунту й риби для того, щоб з'ясувати причину ситуації", - говорить сільський голова Олександр Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині масовий замор риби, кажуть що водойму отруїв американець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути