понеділок, 20 червня 2011 12:35

Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть

Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть

Сьогодні з лікарні випишуть останніх хворих, які отруїлись курками-гриль. Про це сказав голова державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

"На сьогоднішній ранок в лікарні у легкому стані залишалося шість постраждалих. Один – в четвертій лікарні і п'ятеро – у дев'ятій. І сьогодні прогнозується виписка останнього хворого з цього спалаху у місті Києві", - додав він.

Він також зауважив, що постраждалих внаслідок споживання курей-гриль було трохи більше 70 людей, 61 з них – було госпіталізовано.

Нагадаємо, як повідомили в Головному управлінні охорони здоров'я, з 8 по 10 червня в Києві зареєстровано хворих з ознаками гострої кишкової інфекції, більшість з яких госпіталізовано до інфекційних відділень клінічних лікарень. Серед госпіталізованих є діти. Стан хворих визначено як середньої важкості

У ГУ охорони здоров'я додали, що з епіданамнезу відомо, що особи, які захворіли, вживали кури-гриль, придбані в одному з супермаркетів. З метою встановлення діагнозу у хворих взято посів випорожнень для дослідження на кишкову групу збудників.

У державній ветеринарній службі, законодавство у такому випадку передбачає штрафні санкції, зокрема, адміністративне стягнення.

Заступник головного державного санлікаря Києва Олександр Пропащев повідомив, що продукти, які їли хворі, відправили на дослідження. Результати його будуть через 2 дні.

Як відомо, 50 клієнтів київського супермаркету потрапили до лікарні, після того як зкуштували продукцію з цього магазину.

Зараз ви читаєте новину «Усіх жертв київського супермаркету сьогодні випишуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути