вівторок, 04 червня 2013 17:08

Спецтема: Таксім: турецький "Майдан"

Уряд Туреччини намагається всіма силами зам'яти конфлікт

Уряд Туреччини намагається всіма силами зам'яти конфлікт
Фото: Reuters

Віце-прем'єр Туреччини Бюлент Аринч від імені уряду у вівторок приніс вибачення всім захисникам довкілля, постраждалим в ході масових акцій протесту, передає РИА "Новости" з посиланням на агентство Франс Прес.

Антиурядові виступи почалися минулого тижня в Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі в центрі міста. Протестуючих стамбульців підтримали жителі інших провінцій Туреччини. Пізніше демонстранти почали виступати з вимогами відставки уряду. Кількість маніфестантів, постраждалих в акціях, перевищила 3 тисячі, двоє загинули.

"Я приношу вибачення всім, хто став жертвою насильства через свою прихильність до захисту навколишнього середовища", - заявив Аринч на прес-конференції після зустрічі з президентом країни Абдуллахом Гюлем. Він зазначив, що перші акції протесту на захист парку були "справедливими і законними".

Раніше у вівторок прем'єр-міністр країни Реджеп Ердоган заявив, що акції протесту в Туреччині припиняться протягом декількох днів. На його думку, багато з них були організовані екстремістами.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Туреччини намагається всіма силами зам'яти конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути