неділя, 25 березня 2012 14:08

Уманський ґвалтівник не бачить причин тримати його під вартою

Уманський ґвалтівник не бачить причин тримати його під вартою
Адвокати планують подавати апеляцію. Фото: gorod.cn.ua

23 березня Уманський міськрайонний суд продовжив термін перебування під вартою підозрюваних у справі про зґвалтування 19-річної дівчини в Умані. Декого із підозрюваних суд взяв під варту на два місяці, інших затримали на 10 діб.

Нагадаємо, 20 березня міськвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом зґвалтування місцевої студентки, п'ятьох підозрюваних, серед яких був і син депутата обласної ради. Як з'ясувалося, хлопців було шестеро.

Олександра Румика, сина депутата Черкаської обласної ради Олександра Румика, захищають два київські адвокати Олег Березюк та Володимир Голуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай бидло працює, а я буду жити круто" - миколаївський ґвалтівник

За словами Олега Березюка, підзахисні не визнають своєї вини.

"По відношенню до наших підзахисних не здійснюється протиправних дій: їх не б'ють, як це в нас прийнято, їх не примушують давати покази. Ми вважаємо, що недостатньо підстав, щоб звинувачувати їх у вчиненні цього злочину, – прокоментував Олег Березюк. – Немає достатньо даних, щоб з упевненістю сказати, що це зробили вони. Наші підзахисні заперечують свою причетність до цього злочину. Через ажіотаж навколо ситуації в Миколаєві потерпають і наші підзахисні. Іде шалений тиск правоохоронних органів на своїх підлеглих, бо іде шалений тиск з боку суспільства на правоохоронні органи. Ситуація нагнітається штучно, коли люди не знають деталей і щось додумують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтівники Оксани Макар у кафе поводилися по-хамськи

На думку адвоката, нинішній владі потрібно показати результати своєї роботи: сталося зґвалтування – винних затримали, а чи це злочинці чи не злочинці немає значення.

Адвокати планують подавати на апеляцію, щоб звільнити з-під варти свого підзахисного.

Зараз ви читаєте новину «Уманський ґвалтівник не бачить причин тримати його під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути