вівторок, 19 березня 2013 14:00

Українка вкрала книжки з італійської бібліотеки і отримала за це 5 років в'язниці

Українка вкрала книжки з італійської бібліотеки і отримала за це 5 років в'язниці
Вікторія Павловська засуджена на 5 років. Фото: nr2.ru

В Італії уродженка України, яка обіймала посаду помічниці директора неаполітанської бібліотеки Джироламіні, Вікторія Павловська отримала 5 років і 4 місяці в'язниці і заборону назавжди обіймати посади в державній адміністрації. Вирок був винесений за співучасть у крадіжці антикварних книг.

Як повідомляється, 24-річна Павловська постійно проживала в місті Формія (провінція Латина), працювала секретарем-помічником колишнього директора бібліотеки Джироламіні в Неаполі Маріно Массімо Де Каро. Дівчина проходила фігурантом у справі про зникнення двох тисяч антикварних і рідкісних книг з неаполітанської бібліотеки і була арештована в травні 2012 року, пише "Новий Регіон".

Цінні книги викрадалися з бібліотеки злочинною групою з 14 осіб, і запускалися в продаж на міжнародному чорному ринку антикваріату, а також, за допомогою підробок джерела походження, виставлялися на міжнародні аукціони антикваріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайтану пограбував син охоронця

Справу стосовно сенатора-бібліофіла Марчелло Делль'Утрі, особистого друга екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, було виділено в окреме провадження. За припущенням слідчих, міжнародна торгівля краденими антикварними книгами велася з Верони.

На думку італійської прокуратури, уродженка України була однією з ключових фігур у злочинному ланцюжку. У її справі слідчий зробив запис такого змісту: "Вона супроводжує директора бібліотеки всюди, включаючи відвідування владних структур. За компетентність їй навіть надали службове житло при бібліотеці".

Враховуючи тяжкість вчиненого, а також груповий характер вчиненого злочину, прокурор Антонелла Серіо зажадала для Вікторії Павловської тюремне ув'язнення строком на 6 років і 6 місяців. Однак через часткове визнання провини і співпрацю зі слідством, внаслідок застосування спрощеної судової процедури, був винесений вирок 5 років і 4 місяці тюремного ув'язнення і заборона назавжди обіймати посади в державній адміністрації.

За оцінкою Рахункової палати, нанесений бібліотеці збиток оцінюється в 20 мільйонів євро.

Зараз ви читаєте новину «Українка вкрала книжки з італійської бібліотеки і отримала за це 5 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути