пʼятниця, 07 лютого 2014 19:52

Спецтема: Олімпіада в Сочі: спортивне свято вартістю 50$ млрд

Українець намагався захопити літак Харків-Стамбул, вигукуючи "Летимо в Сочі!"

Українець намагався захопити літак Харків-Стамбул, вигукуючи "Летимо в Сочі!"
Фото: segodnya.ua
У Міністерстві закордонних справ України повідомляють про спробу українця змусити екіпаж рейсового літака "Харків-Стамбул" направити літак в Сочі.

"Сьогодні рейсовий літака Харків-Стамбул, здійснив екстремальну посадку в аеропорту Стамбула у зв'язку з інцидентом, який стався на борту. За попередньою інформацією турецької влади, була спроба громадянина України змусити екіпаж направити літак в Сочі", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Згідно з інформацією, екіпаж літака одразу ж надіслав сигнал SOS і здійснив посадку в Стамбулі. За словами Перебийніса, в даний час вживаються заходи щодо забезпечення безпеки пасажирів у контексті можливої наявності вибухівки на борту літака.

"Наше посольство в Туреччині постійно контактує з МЗС цієї країни, а також з місцевими правоохоронцями. На місце виїхав консул Генконсульства України в Стамбулі для з'ясування деталей", - додав представник МЗС.

Крім того, за його словами, МЗС України контактує з цього приводу з українськими правоохоронними органами. Доля українця, який намагався змінити курс літака, уточнюється.

Між тим, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Харкові, інцидент стався на борту літаків "Харків - Стамбул": один з пасажирів зажадав змінити маршрут прямування і летіти до Сімферополя.

"Громадянин України 1969 р.н., пасажир літака рейсу Харків - Стамбул, перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння намагався зайти в кабіну пілота, викрикуючи при цьому "Летимо в Сочі", - повідомили у прес-центрі СБУ

Пасажира заспокоїли, провели перевірку. При ньому не виявилося ні зброї, ні вибухівки

Літак курсу не міняв здійснив посадку в Стамбулі в штатному режимі, повідомили в СБУ.
Зараз ви читаєте новину «Українець намагався захопити літак Харків-Стамбул, вигукуючи "Летимо в Сочі!" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути