четвер, 22 жовтня 2015 15:29

У Житомирі спалили машину батальйону "Донбас"
7

Фото: Анна БОВА

21 жовтня близько 7-ї години ранку невідомі розстріляли та підпалили автомобіль "Форд", що належить батальйону "Донбас". Машина стояла біля ремонтних боксів на вул. Жуйка на околиці Житомира. Пожежники, яких очевидці викликали двічі, на місце пожежі так і не виїхали.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Юрій Слободяник, який ремонтував автомобіль.

"Я постійно безкоштовно ремонтую автомобілі батальйону "Донбас". Ця машинка стояла у мене уже місяці два. Було багато роботи. До всього, волонтери, які її подарували батальйону, думали, ремонтувати її повністю чи забрати на музей АТО.

Машина побувала в найгарячіших точках. Нею їздили медики, вивозили поранених із Широкиного, Дебальцевого. Після одного виїзду в машині вибили скло. Його замінили на пластикову панель. Бійці, яких урятували, залишили там свої підписи, прізвища, позивні. Так перед тим, як машину підпалили, цю панель впритул розстріляли, по отворах схоже на дробовик", - каже Юрій.

Машину із вогнегасників загасили знайомі Юрія, які проїжджали повз. Після пожежі автомобіль відновленню не підлягає. Окрім того, у машині згорів весь інструмент, яким Юрій ремонтував автомобілі.

"Якщо навіть замінити всі деталі — запах чаду нічим не вивести. Міліція відкрила провадження за фактом підпалу, але не думаю, що когось знайдуть. Тут дуже людне місце, та ніхто нічого не бачив. Я думаю, що це якісь заїжджі були. Тут поряд газова заправка, може, заїхали, побачили машину. У неї на боках були наліпки батальйону. Загорання почалося із заднього колеса, яке облили бензином. Постріли та вибух колеса було чути, але ніхто не біг дивитися. На відео з камери спостереження видно "Жигуль-2", який виїхав звідси. Думаєм, що то були палії", - додає Слободяник.

Тепер чоловік разом із бійцями батальйону та волонтерами домовляються з владою, аби поставити машину в місті як експонат. Кажуть, аби люди не забували, що війна в країні триває.

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі спалили машину батальйону "Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути