четвер, 02 березня 2017 14:35

У соцмережах нові "сині кити": у дітей видурюють гроші

У соцмережах нові "сині кити": у дітей видурюють гроші
tsn.ua

В інтернеті з'явилися фальшиві "сині кити". Шахраї випитують у дітей банківські дані їх батьків.

Про це повідомляє ТСН.

"Поліція щодня отримує десятки повідомлень про зникнення підлітків - учасників смертельних груп. Ці діти не лише з бідних сімей. Їх цькують у школах. Вдома не розуміють. Модератори шукають саме таких, уразливих. Таким чином, пропонують допомогу, затягують у гру. Фінал - суїцид. Правоохоронці запобігли десятку таких спроб. Окрім "Вконтакте", використовують низку інших соцмереж. Є закриті форуми, навіть ігрові майданчики. Проте довести причетність адмінів до смертей - складно", - коментує представник кіберполіції Сергій Кропива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні

Батьки часто замовчують або не визнають проблему, щоб не впоратися зі своїми обов'язками. Тим часом, у мережі з'являються двійники "синіх китів". Вони не змушують дітей себе вбивати, лише віддавати дані банківських карток.

"Підлітки ніби під гіпнозом віддають усі банківські дані батьків. Це бізнес, на якому заробляють гроші", - каже уповноважений президента Микола Кулеба.

Кіберполіція заблокувала понад 500 "груп смерті" у соцмережах. Учасниками стають діти, яким не вистачає батьківської уваги. Зі слів начальника кіберполіції, до них надходить щодня близько 70 повідомлень про ці групи. 15-20% з них підтверджуються. Окрім груп, заблокували понад 200 акаунтів адмінів.

Зараз ви читаєте новину «У соцмережах нові "сині кити": у дітей видурюють гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути