Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 18:38

15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні

15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні
styler.rbc.ua

На Херсонщині 15-річну учасницю "групи смерті" відправили до психіатричної лікарні. Дівчина не встигла заподіяти собі шкоди. Проте її поведінка налякала матір. За допомогою жінка звернулася в поліцію.

Про це повідомляє Kherson.net.uа.

"Старшокласниця живе сама на орендованій квартирі. На вихідні дівчина приїхала додому в райцентр Нововоронцовка. Її мати знала про групи з назвами "Синий кит", "Тихий дом", Розовая фея", "Куратор", "Разбуди меня в 4:20". Тому вирішила перевірити ноутбук доньки. І не помилилася. Школярка була учасницею цих груп. Перевірка показала, що ніякої шкоди школярка нанести собі не встигла. Однак її поведінка викликала занепокоєння. Дівчину відправили на обстеження до психіатра. Зі слів лікаря, у неї явні ознаки душевної недуги. Медики відправили школярку на лікування в обласну психіатричну лікарню. Там вона пробуде щонайменше місяць", - коментує ювенальний інспектор Бериславського відділу НП Євгенія Нояченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професіоналів найняли для вбивства підлітків

Як з'ясувалось, у дівчини з'явились подруги, які брали участь у "групах смерті". Вони і втягнули школярку в гру. Поліція встановлює їх особистості, щоб запобігти спробам суїциду.

На Херсонщині це не перший випадок. Без нагляду дорослих підлітки шукають собі розваги. Дві дівчини знімали квартиру та жили окремо від батьків. Обидві грали в смерть. Поліцейські встигли їх врятувати.

Модератори небезпечних груп діють в Instagram, "ВКонтакте", Facebook та інших соцмережах. Вони маніпулюють свідомістю дітей і підлітків. Дають завдання, погрожують вбити батьків і близьких у разі непокори. Кінцева їх мета - змусити жертву накласти на себе руки. Свою смерть необхідно зафіксувати на відео. Спершу дітям пропонують вирізати гострим предметом зображення кита на руці, відправити фото. Потім щодня дають по одному завданню. Всього їх - 50. Усі вони спрямовані на те, щоб зламати волю жертви. Ніби під гіпнозом підлітки слідують наказам. Проте, є випадки, коли діти виходять із гри. 13-річний хлопчик із Тернопільщини злякався завдання "Синего кита" і покинув групу. А 15-річну дівчину з Києва зняли з даху 16-го поверху. Її подруга передумала стрибати з багатоповерхівки і втекла.

Зараз ви читаєте новину «15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути