понеділок, 20 лютого 2017 14:34

Поліцейські врятували 15-річну дівчину з "групи смерті"
8

Фото: Відділ комунікації поліції Києва

У Києві поліцейські врятували від самогубства 15-річну дівчину з "групи смерті". Вона зі своєю подругою мала виконати останнє завдання - стрибнути з багатоповерхівки. Вже стояли на 16 поверсі. Проте одна дівчина злякалася і втекла. Інша залишилася на місці. Мати цієї дівчинки заявила у поліцію про її зникнення. Вона розповіла, що її донька залишила передсмертну записку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Школярка за кілька годин до цього вимкнула телефон. Видалила свій профіль у соцмережі "Вконтакте". Проте поліцейським вдалося встановити, що дівчина була учасницею кількох груп. А також читала книгу про самогубство. Вона та її подруга виконували завдання "Синього кита". Адміністратор їм наказував вирізати на руках кита, цифри та слово "так" , - розповів начальник Головного управління Національної поліції у столиці Андрій Крищенко.

"Згодом школярку, яка втекла розшукали. Вона розповіла, де знаходиться її подруга. На пошуки дитини кинулися всі патрулі, спецпідрозділ та військові. За кілька годин дівчинку знайшли. Вона стояла на останньому, 16 поверсі багатоповерхівки. У дитини були порізані руки. Поряд лежали навушники та ще одна записка. Там вона написала останнє бажання. Школярка була безпорадна та не могла пояснити, для чого це робить. Потерпілій одразу викликали "швидку". У неї були як нові, так і старі порізи (написи, малюнки) на руках і ногах. Лікарі надали необхідну допомогу. Порізи не глибокі та життю не загрожують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція врятувала ще двох учасниць "груп смерті"

Нині з обома дівчатами спілкуються правоохоронці та психологи. Розпочали кримінальне провадження. "Адміністраторам", які штовхають дітей до суїциду, загрожує до 10 років ув'язнення. Поліцейські знову звертаються до батьків із проханням проводити більше часу зі своїми дітьми. Цікавитися справами та організувати їм цікаве дозвілля.

В Івано-Франківську медики випадково врятували від самогубства школярку з "групи смерті". 13-річна дівчинка потрапила до лікарні з гіпертонічним кризом. Окрім підвищеного тиску, лікарі помітили на руці дівчини вирізаного кита. А також дату та час. Згодом з'ясувалося, що дивні мітки - час, коли дівчина мала вчинити самогубство.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські врятували 15-річну дівчину з "групи смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути