середа, 21 серпня 2013 13:35

У Сирії урядові війська отруїли бойовим газом понад тисячу осіб

У Сирії урядові війська отруїли бойовим газом понад тисячу осіб
Фото:dt.ua

1188 осіб стали жертвами застосування хімічної зброї у Східній Гуті - передмісті Дамаска. Раніше повідомлялося про 635 загиблих.

За даними, глава Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил (НКСРОС) Ахмад Джарба закликав групу експертів ООН з хімічної зброї, яка прибула в неділю до Дамаску, попрямувати в Східну Гуту. А.Джарба також заявив, що відповідальність за цю хімічну атаку повинно взяти на себе все міжнародне співтовариство.

З посиланням на сирійських активістів телеканал "Аль-Арабія" повідомляє, що в Східній Гуті був застосований нервовопаралітичний газ зарин.

Раніше міжарабський і західні ЗМІ передали з посиланням на сирійських опозиціонерів, що урядові війська застосували проти заколотників хімічну зброю поблизу Дамаска.

Тим часом, сирійське державне агентство САНА з посиланням на джерело в керівництві країни спростувало повідомлення про застосування хімзброї проти повстанців.

Співрозмовник агентства підкреслив, що повідомлення, які з'явилися в деяких ЗМІ про використання військовими хімзброї - це спроба перешкодити роботі прибулих недавно в Дамаск експертів ООН.

САНА підкреслює, що першими про застосування військами хімічної зброї в середу передали, зокрема, міжарабський телеканали "Аль-Джазіра" і "Аль-Арабія", а також британський телеканал "Скай-ньюс". У повідомленні агентства наголошується, що, на думку Дамаска, ці ЗМІ активно виступають на підтримку супротивників сирійського президента Башара Асада.

Раніше сирійські військові і заколотники неодноразово звинувачували один одного у використанні хімічної зброї. Прибула до Дамаску група експертів ООН повинна визначити, чи дійсно в Сирії застосовувалося хімзброю.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії урядові війська отруїли бойовим газом понад тисячу осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути