субота, 28 грудня 2013 11:29

У російському П'ятигорську вибухнула замінована автівка: троє загиблих
9

Фото: Фото: vesti.ru

Фахівці встановили, що в П'ятигорську спрацював саморобний безоболонковий вибуховий пристрій. Вибух прогримів напередодні ввечері в автомобілі на стоянці біля меблевого магазину. Загинули три людини, всі вони були випадковими перехожими.

Відео на місці НП місцеві мешканці зняли через три хвилини після вибуху. В сім годин вечора почули сильний хлопок в різних районах П'ятигорська. У двох житлових будинках на Черкеськлму шосе в декількох квартирах скло вилетіло разом з рамами.

Сили правопорядку відразу ж блокували місце події. За попередньою версією, вибухнув автомобіль ВАЗ-2105. Можливо, поруч з ним міг спрацювати саморобний вибуховий пристрій. Остов легковика досить довго вивчали фахівці вибухотехнічної лабораторії

"За вказівкою керівника оперативного штабу НАК до місця події були направлені сили та засоби підрозділів ФСБ, МВС і МНС. В результаті обстеження вибухотехніками ФСБ місця події попередньо встановлено, що спрацював саморобний безоболонковий вибуховий пристрій", -повідомив офіційний представник Національного антитерористичного комітету Олександр Поляков.

Більше двох годин на місці події працювала група вибухотехніків. Весь цей час усіх сторонніх, включаючи журналістів, просили триматися на безпечній відстані - за стрічками.

Будівля меблевого магазину опинилося в епіцентрі вибуху. Слідчі розглядають кілька версій аж до так званих "кримінальних розборок". Більше ніяких офіційних подробиць про подію. У мерії міста пройшла екстрена нарада, в П'ятигорську посилили охорону адміністративних будівель.

На місці НП побував тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Ставропольського краю Володимир Владимиров. "У рамках законодавства ми обов'язково допоможемо тим, хто втратили годувальників, тим, що зазнали матеріальної шкоди", -запевнив він.

Від вибуху серйозно постраждала і будівля Державтоінспекції - в ній вибиті вікна, пошкоджено покрівлю.

Зараз ви читаєте новину «У російському П'ятигорську вибухнула замінована автівка: троє загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути