четвер, 30 липня 2015 13:09

У районі Горлівки та на Бахмутці загострення. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 30 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 29 липня
Ситуація на Донбасі. 28 липня

Практично на всій лінії фронту не стихає вороже озброєння.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Луганський напрямок. Бойовики продовжують здійснювати стрілянину з гранатометів по Станиці Луганській у вечірні години. Водночас у Щасті вчора було спокійно.

Продовжує загострюватися ситуація на північ від Бахмутської траси. Із протилежного берега Сіверського Донця  НЗФ провели короткотривалий танковий обстріл, це було біля Трьохізбенки. Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції у Кримському, там противник застосував міномети. Також активізувалися бойовики у Первомайську, під ворожий вогонь із зенітних установок, мінометів, танків і 122-мм гармат потрапили наші позиції на рубежі Попасна - Троїцьке. Усі згадані інциденти зафіксовані у темну пору доби.

Донецький напрямок. На південь від Світлодарська вчора було відносно спокійно, не зафіксовано жодного випадку застосування на цьому напрямку важкого озброєння з боку НЗФ.

Натомість у районі Горлівки обстановка погіршується, там зростає інтенсивність ворожого вогню та частота застосування великокаліберних гармат. Точки найбільших обстрілів - с. Миколаївка, що на півдорозі з Горлівки в Артемівськ, Майорськ і с. Ленінське. Противник відпрацьовує по наших позиціях зі всіх наявних зразків озброєння, окрім реактивної артилерії, і тримає їх прямо у житловій зоні Микитівського району Горлівки. Уже сьогодні внаслідок варварських обстрілів житлових кварталів з боку окупантів у Дзержинську загинули 2 чоловіків і поранено 1 жінку.

У районі Донецька бойова обстановка залишається незмінною, обстріли та ворожі провокації не припиняються по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар'їнки. Крім житлових кварталів, на території зруйнованого аеропорту противник використовує для ведення та коригування вогню терикони, а також великі зелені насадження (ліси, парки і навіть кладовища у західних районах Донецька).

Відновилися бойові дії на Маріупольському напрямку. Увечері бойовики провели обстріл наших позицій на схід від Старогнатівки зі 122-мм гармат  і танка. Також зафіксоване використання танка з боку НЗФ поблизу Гранітного. Південніше в районі Миколаївки та Чермалика відбулося 2 ворожі збройні провокації. На ділянці фронту від Павлополя до Широкиного бойові дії не велися", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «У районі Горлівки та на Бахмутці загострення. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути