неділя, 08 липня 2012 07:00

У Псковській області оголосили траур за 14 жертвами ДТП під Черніговом

У Псковській області оголосили траур за 14 жертвами ДТП під Черніговом
Фото: mvs.gov.ua

У Псковській області РФ оголошено траур за загиблими в ДТП у Чернігівській області.

Голова регіону Андрій Турчак розпорядився призначити дні трауру на 9-11 липня. В цей час в області будуть приспущені державні прапори, а також скасовані всі розважальні передачі та заходи.

Літак МНС Росії Іл-76 вже доставив в Москву 14 російських паломників, що постраждали у ДТП. У російську столицю прилетів і один літак-Як-42, на якому прибули ще 11 постраждалих.

ДТП у Чернігівській області сталося рано вранці в суботу, 7 липня. Автобус, що перевозив російських паломників з Великих Лук (Псковська область) в Почаївську лавру, виїхав на зустрічну смугу дороги, з'їхав з узбіччя і перекинувся. Внаслідок аварії загинули 14 людей, 28 отримали поранення. Всього в автобусі перебували 43 людини. За попередніми даними, озвученими українськими рятувальниками, водій автобуса заснув за кермом.

Четверо постраждалих внаслідок ДТП залишилися в лікарні в Чернігові: троє з них перебувають у реанімації, один залишився в Україні у зв'язку зі слідчими діями.

Постраждалих відвідала в лікарні віце-прем'єр-міністр і міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Також з ними працюють психологи, які прибули з Росії разом з рятувальниками.

Як заявили у псковській обласній адміністрації, керівництво регіону візьме на себе всі транспортні витрати з перевезення тіл загиблих і їх поховання, а також сплатить доставку постраждалих та їх родичів до місць лікування.

З обласного бюджету сім'ям загиблих виплатять компенсації в розмірі 600 тисяч рублів, а родичам постраждалих – у розмірі 200 тисяч рублів.

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів та правоохоронних органів забезпечити ретельне розслідування аварії.

Зараз ви читаєте новину «У Псковській області оголосили траур за 14 жертвами ДТП під Черніговом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути