середа, 06 листопада 2013 17:02

У підпалі Аграрного університету підозрюють завідувачку кафедри

У підпалі Аграрного університету підозрюють завідувачку кафедри
Фото: topnews.kiev.ua

У організації підпалу Національного університету біоресурсів і природокористування журналісти, громадські активісти та юристи звинувачують одну із завідувачок кафедр цього навчального закладу та релігійну організацію — церкву "Посольство Боже". Про це вони заявили на прес-конференції.

З їхніх слів, підпал організували, щоб знищити документацію на землю. Зокрема, мова йде про Боярську лісову станцію університету в селі Лісники на Київщині. Там навчальний заклад проводить практичні заняття. За інформацією громадських активістів, в цьому селі професорка неодноразово отримувала земельні ділянки. А сільський голова є прихожанкою "Посольства Божого".

"В селі більше майже не залишилось вільних земельних ділянок. Ділянка університету - єдина. На неї полюють багато зацікавлених осіб, зокрема політики, народні депутати. Але вони напряму йдуть до ректора, отримують відмову. А тут питання намагаються вирішити підпалом. Прихожани "посольства" володіють значною площею Чернечого лісу, і не виключено, що вони намагаються таким чином знищити важливу документацію та замінити ректора університету на свою людину", - заявила керівник програми "Корупція по-українськи" газети "Вечірні вісті" Наталія Сидорова.

Якої саме документації хотіли позбутися, активісти не знають. Адвокат, який до 2011 року викладав в університеті, Павло Попович зауважив, що важливі документи на землю зберігались у кабінеті, який знаходиться навпроти кабінету ректора. А той вигорів вщент.

"Такі пожежі просто так не виникають. Як міг вогонь перескочити з правої на ліву частину будівлі. Я не виключаю підпал", - сказав він.

Наталія Сидорова нагадала, що на будівлі університету після пожежі був напис "Господь жги". На її думку, напис може свідчити про те, що людина влаштувала підпал з релігійних мотивів.

 

Зараз ви читаєте новину «У підпалі Аграрного університету підозрюють завідувачку кафедри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути