пʼятниця, 08 лютого 2013 11:20

У Папуа-Новій Гвінеї живцем спалили жінку, запідозривши її у чаклунстві

У Папуа-Новій Гвінеї живцем спалили жінку, запідозривши її у чаклунстві
Фото: lenta.ru

У Папуа-Новій Гвінеї 20-річну жінку стратили за чаклунство, пише місцева газета The National. Інцидент стався 6 лютого у Маунт-Хагені, який входить до числа найбільших міст країни. Кепарі Леніату з провінції Енга звинуватили у вбивстві хлопчика за допомогою чаклунства, і його родичі влаштували самосуд.

Сім'я загиблого катувала її розпеченим залізним прутом, а потім розділи, зв'язавши руки і ноги, і повели на міську площу, де спалила живцем на очах у натовпу людей. До місця страти приїхали поліцейські і медики, однак вони не встигли врятувати жінку. Вони забрали її тіло у морг. У загиблої залишився чоловік і восьмимісячна дочка.

Представник поліції Супт Кайгло Амбані засудив страту і заявив, що правоохоронні органи заведуть справу за фактом вбивства і покарають винних. За його словами, поліцейські вже знають, хто це зробив, і незабаром заарештують їх.

Крім Кепарі Леніати, родичі загиблого хлопчика збиралися розправитися ще з двома жінками, звинувативши їх також у чаклунстві. Одну з них вдалося врятувати поліції, а інша досі вважається зниклою безвісти. За даними джерел The National, обидві жінки зізналися, що займалися чаклунством, але заперечували причетність до вбивства хлопчика. У злочині вони звинуватили Леніату, яка пізніше нібито сама у всьому зізналася.

Хлопчик загинув у вівторок, 5 лютого. Він скаржився на болі в животі і грудях, і його госпіталізували в лікарню Маунт-Хагена. Однак лікарям не вдалося його врятувати. У Папуа-Новій Гвінеї нерідко родичі загиблих списують смерті, причину яких не можуть пояснити, на чаклунство. У підсумку страждають від цього, як правило, жінки, яких вважають відьмами.

Зараз ви читаєте новину «У Папуа-Новій Гвінеї живцем спалили жінку, запідозривши її у чаклунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути