понеділок, 12 листопада 2012 15:12

У охоронців лондонського Тауера вкрали ключі

У охоронців лондонського Тауера вкрали ключі
Охороняють Тауер вартові королівського палацу. Фото: Reuters

В історичному лондонському замку Тауер довелося поміняти замки, бо ключі від них були вкрадені. Крадіжка сталася на очах у охоронців, які, однак, не зробили спроби затримати зловмисника, оскільки їм заборонено покидати свою варту, пише The Sun.

Інцидент стався в так звану Ніч багать або Ніч Гая Фокса. Вона відзначається в ніч на 5 листопада в честь провалу Порохової змови 1605 року, коли опозиційні католики вирішили висадити будівлю парламенту і короля-протестанта Якова I.

Грабіжник зумів перелізти через двоє зовнішніх воріт Тауера і помітив металеву коробку з ключами, яка стояла неподалік від охоронної варти. Всупереч правилам коробка виявилася незамкненою, злодій вийняв і забрав з собою зв'язку ключів, в тому числі від розвідних мостів, конференц-залів і ресторану.

Охороняють Тауер вартові королівського палацу, також відомі як Біфітери. Вони одягнені в середньовічну уніформу і не мають сучасного озброєння.

Злодій, який вкрав ключі, зміг сховатися, бо охоронці, які його помітили, змогли лише повідомити по рації про інцидент своїм колегам. У зв'язку з подією призначено службове розслідування.

У керівництві благодійного товариства "Історичні королівські палаци" заявили, що Коштовності Корони, які зберігають у Тауері небезпеці не піддавалися. Тим не менш, збиток від пропажі оцінений в кілька тисяч фунтів стерлінгів - в таку ціну обійшлася зміна замків.

Зараз ви читаєте новину «У охоронців лондонського Тауера вкрали ключі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути