неділя, 13 січня 2013 18:00

У Нью-Йорку оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію грипу

У  Нью-Йорку оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію грипу
Фото: poltava.pl.ua

У штаті Нью-Йорк оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з епідемією грипу, повідомляє Associated Press. Відповідний указ був підписаний губернатором штату Ендрю Куомо в суботу, 12 січня.

Указ Куомо на місяць зупиняє дію федерального закону, який дозволяє фармацевтам проводити вакцинацію тільки людям, що досягли 18 років. Тепер препарати можна вводити також пацієнтам у віці від шести місяців до 18 років.

Кількість хворих на грип в штаті Нью-Йорк вже наблизилася до 20 тисяч чоловік. Ця цифра більш ніж у чотири рази вище, ніж у минулому році. Раніше надзвичайна ситуація через епідемію грипу вже була оголошена в Бостоні (штат Массачусетс). Там на грип захворіли в десять разів більше людей, ніж в минулому сезоні.

За даними Центру контролю і профілактики захворювань (Centers for Disease Control and Prevention), епідемія грипу зафіксована в 47 з 50 штатів США. Перед хворобою "встояли" поки тільки Каліфорнія, Міссісіпі і Гаваї.

Напередодні епідемії грипу Центр контролю та профілактики захворювань заготовив 130 мільйонів доз вакцини. З них 112 мільйонів вже були використані. За даними експертів, вакцини є ефективними на 62 відсотки, тобто ймовірність захворіти важкою формою грипу у щеплених людей знижується на 62 відсотки.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути