вівторок, 08 січня 2013 09:55

Лікарі підтвердили наявність свинячого грипу в Україні

Лікарі підтвердили наявність свинячого грипу в Україні
За словами медиків, у більшості населення є імунітет Фото: news.zn.ua

В Україні лабораторно підтвердили випадок свинячого грипу. Лікарі рекомендують хворим не відмовлятися від госпіталізації.

Кажуть, H1N1 - так званий пандемічний грип - краще лікується в стаціонарних умовах. Він небезпечний своїми ускладненнями, а саме пневмонією, від якої можна померти, повідомляє ТСН.

Поки що лабораторно підтверджено єдиний випадок свинячого грипу в Києві. У більшості населення є імунітет, адже H1N1 вже два сезони ходить по Україні.

"Так, він дійсно є, він циркулює, але він не викликає такого масового захворювання, масових летальних випадків, які були в попередні сезони", - розповідає директор державного центру інноваційних біотехнологій Олександр Гриневич.

Свинячий грип - один з тих вірусів, які викликають важке ускладнення - пневмонію. У 2009 році саме від неї вмирали десятки українців. Лікарі були безсилі. Переживши пандемію і паніку 3 роки тому, українці досі не можуть відрізнити сезонний грип від свинячого.

Свинячий грип вражає молодих і людей середнього віку - до 50 років, це працездатне відносно здорове населення, яке звикло застуду і температуру переносити на ногах. У цьому і головна небезпека. У пневмонію свинячий грип може перерости на 5-6-й день. Вид запалення легенів, який провокує H1N1, погано лікується - потрібна реанімація, штучна вентиляція легенів і ударна доза антибіотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві одна людина захворіла на свинячий грип

Майже всі летальні випадки від свинячого грипу пов'язані з тим, що хворі не зверталися до лікарів вчасно. 4 останні смерті в Польщі це підтверджують. Якщо лікар пропонує госпіталізацію - не відмовляйтеся, в стаціонарі цей вірус лікується швидше, ніж удома. Хоча свинячий грип - не основний штам цього сезону, однак у кожного третього українця імунітету на нього немає.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі підтвердили наявність свинячого грипу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути